Fără a menționa Rusia, Israelul reacționează pentru prima dată la invadarea Ucrainei

Israelul este îngrijorat de situația din estul Ucrainei și sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și este gata să ofere Ucrainei ajutor umanitar, a declarat astăzi (miercuri) Ministerul de Externe de la Ierusalim, în primul său răspuns la invazia rusă a Ucrainei. Cuvântul Rusia nu a fost menționat în declarația Ministerului de Externe.

„Israelul împărtășește îngrijorarea internațională cu privire la evenimentele din estul Ucrainei și escaladarea gravă a situației, speră că va fi găsită o soluție diplomatică care să conducă la calm și este gata să se mobilizeze pentru aceasta, dacă va fi solicitat. Israelul sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, a declarat Ministerul israelian de Externe.
În comunicat se mai precizează că Israelului îi pasă și de siguranța miilor de cetățeni israelieni care trăiesc în Ucraina și de marea sa comunitate evreiască. „Israelul este pregătit să ofere ajutor umanitar imediat Ucrainei în conformitate cu nevoile care pot apărea și poartă un dialog cu autoritățile din țară. Israelul continuă un dialog strâns cu partenerii săi cu privire la modalități de a relua efortul diplomatic”, se arată în comunicat.
Anunțul Ministerului israelian de Externe a venit la finalul unei întâlniri dintre premierul Naftali Bennett, ministrul de Externe Yair Lapid, ministrul Apărării Beni Gantz și ministrul de Finanțe, Avigdor Lieberman.
Potrivit unor înalți oficiali israelieni, cei patru au fost implicați în formularea răspunsului politic israelian la invazia rusă a Ucrainei. La întâlnire a participat și directorul general al Ministerului de Externe, Alon Ushpiz. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: