LUMEA DE AZIMAGAZIN

Joe Biden denunță “începutul unei invazii rusești în Ucraina”

Președintele american Joe Biden a denunțat “începutul unei invazii rusești în Ucraina”, anunțând sancțiuni financiare împotriva Rusiei și noi livrări de arme “defensive” către Ucraina.

Anunțând că regiunile ucrainene pe care Rusia le-a recunoscut ca independente vizează mai mult decât zonele controlate în prezent de separatiști, președintele rus Vladimir Putin “construiește un argument pentru a merge mult mai departe”, a declarat Biden.
“Acesta este începutul unei invazii rusești în Ucraina”, a adăugat președintele american într-un discurs adresat națiunii de la Casa Albă.
Biden a anunțat o “primă tranșă” de sancțiuni care ar urma să întrerupă accesul Rusiei la finanțarea occidentală și să vizeze “elitele rusești” și instituțiile financiare.
“Punem în aplicare sancțiuni ample asupra datoriei suverane rusești. Acest lucru înseamnă că tăiem guvernul rus de la finanțarea occidentală”, a spus el.
“Am autorizat redistribuirea forțelor americane deja poziționate în Europa pentru a-i întări pe aliații noștri baltici, Estonia, Letonia și Lituania”, a continuat șeful executivului, reiterând totodată că SUA nu renunță la speranța de a găsi o soluție diplomatică.
“Nu există nicio îndoială că Rusia este agresorul, așa că suntem conștienți de provocările cu care ne confruntăm. Cu toate acestea, mai este încă timp pentru a evita cel mai rău scenariu, care va provoca suferințe enorme pentru milioane de oameni”, a spus el.
“Vom judeca Rusia în funcție de acțiunile sale, nu de cuvintele sale. Și orice ar face Rusia în continuare, suntem pregătiți să răspundem cu unitate, claritate și convingere. Sper că, calea diplomatică va rămâne deschisă”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d