ISRAELLUMEA ARABĂ

Ministrul israelian al Apărării: “Anii de neglijare a palestinienilor nu au făcut decât să întărească Hamas”

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a luat cuvântul la conferința președinților organizațiilor evreiești americane din Israel.

“Știm că atunci când plouă cu rachete asupra orașului Sderot, studenții din New York își scot cu mândrie Magen David, sau când Amnesty publică raportul său scandalos folosind cuvântul apartheid, mii de studenți din California sunt vizați, destinele noastre sunt legate”, a declarat Benny Gantz.
“Statul Israel vă datorează tot angajamentul său, depinde de noi să ne dovedim valoarea, trebuie să ne ocupăm de problemele lumii occidentale și trebuie să fim alături de voi așa cum și voi sunteți alături de noi”, a adăugat el.
Benny Gantz a anunțat, de asemenea, că actualul guvern, în ciuda diversității și complexității sale, a început să ia măsuri pentru stat, subliniind că relațiile Israelului cu Statele Unite sunt în continuare la un nivel ridicat și sunt sinonime cu o “mare prietenie”.
“Suntem cu toții conștienți de criza din Ucraina și, după ce am văzut sute de familii îndurerate în timpul serviciului meu, câștigătorul este și cel care pierde, toate părțile implicate trebuie să prevină o baie de sânge. În Israel, prioritatea noastră este să ne protejăm cetățenii și investim în nordul și sudul țării, am creat un nou gard de securitate în sud”, a spus el.
În ceea ce privește palestinienii, Benny Gantz a declarat că “anii de neglijență nu au făcut decât să întărească Hamas. Mi-am asumat sarcina de a schimba această realitate pentru a investi în economia palestiniană”.
“Acesta este interesul nostru strategic și singura modalitate de a păstra Israelul ca stat evreu și democratic, pentru că vrem să trăim în pace și această pace nu mai este o iluzie”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d