ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Ministrul israelian al sănătății: Israelul „se pregătește” pentru următorul val COVID

Nitzan Horowitz, ministrul israelian al Sănătății, a declarat miercuri că este mulțumit de scăderea continuă a cazurilor de COVID, dar a precizat că sistemul de sănătate se „pregătește” deja pentru un val suplimentar de infecții.

Israelul a înregistrat un declin constant al contaminărilor, în timp ce valul Omicron pare să se diminueze, după ce a dus la aproape 80.000 de persoane infectate zilnic cu acest virus în perioada de vârf.
Horowitz a declarat că valul se retrage, dar încă nu s-a terminat.
„Încă avem pacienți în stare gravă în spitale și există încă multe infecții noi, motiv pentru care menținem în vigoare utilizarea măștilor. Nu știu dacă sau când va veni următorul val, dar ne pregătim pentru el”, a declarat el
„Organizația Mondială a Sănătății estimează că ar exista mai multe variante de COVID-19, deoarece jumătate din lume nu este vaccinată și acolo se formează variantele. Noi menținem sistemele noastre de bază COVID în funcțiune chiar dacă există o reducere a contaminărilor”, a mai spus Horowitz.
Când i s-a cerut să comenteze despre cele peste 10.000 de decese cauzate de coronavirus, pe care Israelul a atins-o săptămâna aceasta, Horowitz a spus că cei care au luat măsurile necesare, inclusiv vaccinurile, s-au protejat.
„De la începutul pandemiei, peste 10.000 de oameni au murit și am luptat pentru viața fiecăruia dintre ei”, a declarat Horowitz.
„Suntem singura țară care a administrat o a patra doză de vaccin populației noastre în vârstă și celor care prezintă risc de îmbolnăvire gravă. De asemenea, am testat intensiv”, a spus el.
„Nu am neglijat publicul, peste 700.000 au primit doza și au rămas în afara spitalului. Am oferit cele mai eficiente instrumente pentru a preveni boala”, a spus el.
Horowitz a lăudat, de asemenea, politica guvernului de a menține economia deschisă și de a se abține de la măsuri restrictive de atenuare a sănătății.
„Cred că politica de închidere a fost dăunătoare din partea fostului guvern și am evitat-o, protejându-i în același timp pe cei vulnerabili”, a spus el.
Întrebat dacă guvernul nu a reușit să-i convingă pe părinți de importanța vaccinurilor pediatrice, Horowitz a spus că au existat multe știri false care au circulat în public, ceea ce i-a speriat pe părinți.
„Nu cred că mesajul nostru despre vaccinuri nu a fost auzit de toată lumea din țară, dar părinții trebuie să facă propriile alegeri și nu vreau să forțez pe nimeni, așa cum au făcut unele țări”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d