ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Sursă siriană: Șase combatanți proruși din Damasc au fost uciși de lovituri israeliene în Siria

Cel puțin șase combatanți pro-regim au fost uciși de lovituri israeliene în apropiere de Damasc în noaptea de miercuri spre joi, al patrulea atac de acest fel în februarie, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

“Loviturile israeliene au ucis șase persoane, dintre care doi soldați sirieni și patru combatanți ai milițiilor susținute de Iran, ale căror naționalități rămân necunoscute”, a precizat ONG-ul, care dispune de o vastă rețea de surse în Siria.
Armata israeliană “a vizat poziții (militare) și un depozit de arme” ale unor grupări susținute de Iran în apropiere de aeroportul internațional din Damasc, a precizat OSDH, adăugând că mai multe depozite de arme au fost distruse.
Apărarea antiaeriană a regimului sirian la sud de Damasc a fost, de asemenea, vizată, a precizat Observatorul, adăugând că “rachete israeliene au fost interceptate”.
Anterior, agenția de presă siriană SANA a anunțat că trei persoane au fost ucise într-un “atac aerian cu mai multe rachete” efectuat de “inamicul israelian” din nordul lacului Tveria (Tiberiade), vizând poziții din jurul Damascului în jurul orei 01:10 (23:10 GMT).
Majoritatea rachetelor au fost interceptate de apărarea antiaeriană siriană, a precizat agenția.
Este pentru a patra oară de la începutul lunii când Israelul bombardează Siria, după ce cu o zi înainte a lovit orașul Quneitra, în apropiere de Podișul Golan, la 17 februarie, un post militar al regimului din orașul Zakiya, la sud de Damasc, și la 9 februarie baterii antiaeriene ca răspuns la un atac cu rachete din Siria. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d