Ambasadorul israelian la Moscova convocat la MAE rusesc și întrebat: „De ce îi susțineți pe naziști?”

Ministerul rus al Afacerilor Externe l-a convocat vineri pe ambasadorul Israelului la Moscova, Alexander Ben Zvi
(foto), pentru a clarifica poziția Israelului cu privire la invazia Ucrainei.

Potrivit rapoartelor Channel 12 și Ynet, ministrul adjunct de Externe rus Mihail Bogdanov l-a întrebat pe Ben Zvi de ce Israelul își exprimă sprijinul pentru „naziștii” din Ucraina.
Rusia a susținut în repetate rânduri că invazia vecinului său a avut ca scop „de-nazizarea” țării, al cărei președinte Volodymyr Zelensky este evreu.
Istoricii consideră că utilizarea Holocaustului în campania de relații publice a Moscovei este o dezinformare și o manevră cinică pentru a servi scopurilor rusești.
Într-o declarație, Ministerul rus de Externe a precizat că Bogdanov și Ben Zvi au discutat despre legăturile bilaterale și că diplomatul rus „și-a exprimat speranța” că Israelul va da dovadă de înțelegere față de motivele din spatele campaniei militare a Moscovei.
El a descris invazia ca fiind o operațiune de apărare a separatiștilor ucraineni din estul țării și de „demilitarizare” a Ucrainei.
Bogdanov a vorbit, de asemenea, despre „importanța păstrării adevărului istoric despre cel de-al Doilea Război Mondial”.
Cu Statele Unite ca aliat istoric, cu forțele rusești bazate în Siria vecină și cu aproximativ un milion de cetățeni din fosta URSS, Israelul încearcă să găsească un echilibru dificil după invazia din Ucraina. (Anma News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: