LUMEA DE AZIMAGAZINPetru Clej

“Cum pot fi nazist?” îi răspunde lui Putin președintele evreu al Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu rude ucise de naziști în Holocaust

Autor: Petru Clej / Anima News

Când președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi război Ucrainei el s-a angajat să supravegheze o „demilitarizare și de-nazificare” a țării, care este condusă de un președinte evreu.

Cu câteva ore înainte de discursul televizat al lui Putin, Volodimir Zelenski și-a rostit propria sa pledoarie finală, puternică, dar în cele din urmă inutilă, pentru pace, în care a respins acuzațiile nefondate ale lui Putin că Ucraina este condusă de naziști.
Adresându-se publicului rus în mod direct și în rusă, care este limba sa maternă, Zelenski a spus: „Ucraina din știrile voastre și Ucraina din viața reală sunt două țări complet diferite – iar principala diferență dintre ele este: a noastră este reală. Vi se spune că suntem naziști. Dar ar putea un popor care a pierdut peste 8 milioane de vieți în lupta împotriva nazismului să susțină nazismul?”
După o pauză semnificativă, Zelenski, care este fiul unor părinți evrei – deși nu a spus în mod explicit acest lucru în videoclip – a adăugat: „Cum pot fi nazist? Explicați-o bunicului meu, care a trecut prin tot războiul în infanteria armatei sovietice și a murit cu grad de colonel într-o Ucraina independentă.”
Președintele Zelenski a spus că trei dintre frații bunicului său au fost uciși în Holocaust.
Zelenski le-a cerut rușilor să ia în considerare costul războiului și a dezmințit afirmațiile lui Putin.
„Pentru ce lupțați și cu cine?” a întrebat Zelenski pe ruși. „Mulți dintre voi ați fost în Ucraina. Mulți dintre voi au familii în Ucraina. Unii dintre voi ați studiat în universități ucrainene. Unii au fost prieteni cu ucrainenii. Ne cunoașteți caracterul. Ne cunoșteți oamenii. Cunoașteți principiile noastre. Știți ce prețuim. Așa că ascultați-vă pe voi înșivă. Ascultă rațiunea”. (Petru Clej, Anima News)

Lasă un răspuns

%d