ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Ambasada Ucrainei la Tel Aviv recrutează israelieni pentru a lupta împotriva invaziei ruse

Ambasada Ucrainei în Israel a emis astăzi (sâmbătă) o declarație prin care face un apel la cei interesați să participe la apărarea Ucrainei. „Dacă sunteți dispus să apărați suveranitatea Ucrainei, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj”, se arată în declarație.

„Un mesaj urgent pentru cei interesați să participe la apărarea Ucrainei de agresiunea rusă. Tuturor compatrioților noștri, cetățenii israelieni cărora le pasă și cetățenii altor țări care se află acum în Israel”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei.
„Ambasada a început să întocmească o listă de voluntari care sunt interesați să participe la lupta împotriva agresiunii ruse. Dacă sunteți dispuși să apărați Suveranitatea ucraineană vă rugăm să ne trimiteți un mesaj.”
În postare sunt prezentate adrese de e-mail pentru trimiterea datelor personale, numărul pașaportului și tipul de specializare militară.
În Israel există sute de mii de cetățeni de origine ucraineană, dintre care unii au servit în Țahal, armata israeliană.
În ultimele zile, mass-media a intervievat mai mulți israelieni cu cetățenie ucraineană care se află în prezent în Ucraina și s-au oferit deja voluntari pentru a lupta.
Ieri, ambasadorul ucrainean în Israel, Yevgen Kornichuk, a declarat într-un comunicat emis de ambasada de la Tel Aviv că sunt în desfășurare negocieri cu guvernul israelian pentru a trimite ajutor umanitar în țara sa. „Am discutat despre ajutorul umanitar urgent din Israel și mă bucur să spun că ne așteptăm să îl primim în următoarele ore”, a spus el, adăugând: „Este în principal ajutor medical pentru spitale. Nu vorbim despre soldați. Voi aveți probleme legate de securitatea dvs. și suntem suficient de deștepți să nu solicităm așa ceva”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d