Ucraina: Havdalah (ceremonia de încheiere a Shabatului) – o rezonanță specială / Numeroși evrei reuniți într-o unitate colectivă și spirituală

Havdalah care a avut loc în această sâmbătă seară în Ucraina, a avut o altă rezonanță, mulți refugiați evrei fiind primiți acolo în ziua de Shabbat.

În orașul Anatevka din Ucraina, emisarul Habad, rabinul Moshe Asman, și-a pregătit comunitatea pentru a absorbi mii de evrei în acest Șabat.
Rabinul Asman, care s-a aflat la fața locului, a afirmat că situația nu este deloc simplă și că există un pericol real pentru viețile a mii de evrei din Ucraina. “Ne pregătim să absorbim mii de evrei care fug din casele lor fără hrană sau adăpost”.
“Situația actuală constă în existența unor mase de evrei care nu au un loc unde să locuiască și nu au suficiente mijloace de încălzire. Până acum, am distribuit mii de mese evreilor care și-au părăsit casele și au venit aici.”


“Pe măsură ce se apropia Shabbatul, oamenii continuau să vină aici și am făcut tot ce-am putut pentru a le oferi tuturor tot ce este mai bun. Facem apel la oricine poate ajuta să contacteze linia telefonică Habad, în Israel 3770* și în Ucraina 380737706770+.” (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: