ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Kremlin: Naftali Bennett i-a propus lui Vladimir Putin să medieze în discuțiile cu Ucraina

Premierul israelian Naftali Bennett a discutat astăzi, duminică cu președintele rus Vladimir Putin, oferindu-se să medieze în discuțiile cu Ucraina, a anunțat Kremlinul.

Președintele ucrainean Zelensky a cerut Israelului să medieze pentru a ajuta țara sa să iasă dintr-un conflict de patru zile inițiat de Rusia.
Premierul israelian a declarat că este “îngrijorat de situația din Ucraina și de posibilitatea ca luptele să se intensifice și să provoace daune umanitare grave”.
El a declarat că Israelul este pregătit să ajute “cât mai mult posibil și în orice moment pentru a rezolva criza și a aduce părțile împreună”.
Între timp, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina că nu “profită de oportunitatea” discuțiilor pe care vrea să le impună în Belarus, țară de unde Rusia a lansat o parte din invazia sa în Ucraina.
“Delegația rusă se află în orașul bielorus Gomel și este pregătită să negocieze cu reprezentanții Kievului, care până acum nu au reușit să profite de această oportunitate”, a declarat Putin într-o convorbire telefonică cu premierul israelian.
Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a respins duminică o propunere rusă de a purta discuții la Gomel, în Belarus, pentru că această țară servește drept bază pentru invazia Ucrainei, spunând că “orice alt oraș” din afara Belarusului ar fi suficient.
Vineri, Rusia declarase că dorește să negocieze cu ucrainenii, dar numai în Belarus.
În același timp în care serviciile sale evocau vineri discuții, președintele rus Vladimir Putin a cerut armatei ucraineane să organizeze o lovitură de stat și a numit autoritățile țării “o clică de drogați și neonaziști”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d