LUMEA DE AZIMAGAZIN

Rusia: Sute de protestatari anti-război, arestați de poliție

Demonstranții ruși au ieșit din nou în stradă duminică pentru a protesta împotriva invaziei Rusiei în Ucraina.

De la Moscova până în Siberia, protestatarii au mărșăluit prin centrele orașelor scandând “Nu războiului”, relatează Associated Press.
La Sankt Petersburg, unde zeci de persoane s-au adunat în centrul orașului, polițiștii antirevoltă i-au reținut pe protestatari, trăgându-i pe unii în dubele poliției.
Potrivit grupului de apărare a drepturilor OVD-Info, care monitorizează arestările politice, cel puțin 356 de persoane au fost arestate în 32 de orașe rusești cu ocazia mitingurilor.
Demonstrațiile împotriva invaziei președintelui Vladimir Putin în Ucraina au început joi și au continuat de atunci, în ciuda faptului că au fost interzise de autorități.
Potrivit ONG-ului, cel puțin 3.052 de persoane care au manifestat în Rusia împotriva operațiunii conduse de Moscova au fost arestate în trei zile.
La Berlin, cel puțin 100.000 de persoane au manifestat în semn de solidaritate cu Ucraina, conform unui purtător de cuvânt al poliției din capitala germană, în timp ce organizatorii au declarat că au participat 500.000 de persoane.
“Berlin, la 670 de km de linia frontului”, “Opriți criminalul”, “Nu celui de-al treilea război mondial”, au fost cuvintele de pe pancartele manifestanților care au răspuns masiv la apel, în special din partea comunității ucrainene care trăiește în Germania. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d