Ucraina: Premierul israelian anunță 100 de tone de provizii umanitare israeliene în două zile

Premierul israelian Naftali Bennett a vorbit duminică despre invazia rusă în Ucraina la începutul ședinței de guvern.

Bennett a anunțat că în următoarele două zile, un avion cu 100 de tone de provizii umanitare va ajunge în Ucraina, pentru a-i ajuta pe civilii din zonele de luptă și pe cei care încearcă să fugă din țară.
Vor fi livrate truse de purificare a apei, materiale medicale și medicamente, precum și corturi, pături, saci de dormit și alte echipamente pentru a-i ajuta pe cetățenii exilați.
„Și aici, ca și în întreaga lume, ne confruntăm cu evenimentele dificile din Ucraina. Guvernul va primi o actualizare a evoluțiilor, iar mai târziu vom avea o ședință de guvern pe această temă”, a declarat el.
„În numele tuturor cetățenilor Israelului, aș dori să îmi exprim speranța că acest conflict va fi rezolvat înainte ca războiul să se dezvolte și mai mult; ceea ce ar duce la consecințe umanitare grave, mult peste ceea ce ne putem imagina. Ne rugăm pentru cetățenii ucraineni și sperăm că acest lucru va împiedica alte vărsări de sânge”, a continuat el.
În plus, „Ministerul Afacerilor Externe și angajații săi lucrează zi și noapte pentru a-i ajuta pe israelienii aflați la granița ucraineană care vor să părăsească țara. Cu această ocazie, aș dori să le mulțumesc”, a declarat ministrul.
Până în prezent, peste 2.000 de israelieni au fost evacuați din Ucraina. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: