Vladimir Putin anunță alertarea „forței de descurajare” nucleare rusești

Duminică, în a patra zi de la invazia Ucrainei de către Moscova, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că pune în alertă „forța de descurajare” a armatei ruse, care ar putea include o componentă nucleară.

„Le ordon ministrului Apărării și șefului Statului Major să pună forța de descurajare a armatei ruse în alertă specială de luptă”, a declarat Putin într-o întâlnire televizată cu șefii săi militari.
„Este de înțeles”, a fost de acord ministrul Apărării, Serghei Shoigu.
Putin a justificat decizia prin faptul că „declarațiile belicoase” ale NATO la adresa Rusiei au fost motivul deciziei. El a criticat, de asemenea, sancțiunile economice împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei, pe care le-a calificat drept „ilegitime”.
Forțele de descurajare rusești sunt un set de unități al căror scop este de a descuraja un atac asupra Rusiei, „inclusiv în cazul unui război care implică utilizarea armelor nucleare”, potrivit Ministerului rus al Apărării.
Aceste forțe sunt echipate cu rachete, bombardiere strategice, submarine și nave de suprafață. Din punct de vedere defensiv, acestea includ un scut antirachetă, sisteme de control spațial, de apărare aeriană și antisatelit. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: