ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Cancelarul german va vizita miercuri Israelul

Parlamentul israelian (Knesset) a anunțat că mâine, miercuri, va sosi în Israel cancelarul german Olaf Scholz. Vizita are loc câteva zile după ce a anunțat o creștere cu 113 miliarde de dolari a finanțării militare a țării sale.

Scholz a declarat că invazia Rusiei în Ucraina a încurajat decizia sa de a investi în continuare în armata germană, a relatat cotidianul britanic The Guardian.
„Este clar că trebuie să investim semnificativ mai mult în securitatea țării noastre pentru a ne proteja libertatea și democrația”, a declarat Scholz în cadrul unei sesiuni de urgență a parlamentului.
Cu fondurile nou anunțate, Germania va avea al treilea cel mai mare buget militar din lume, după Statele Unite și China.
Scholz a declarat că este „responsabilitatea istorică a Germaniei” să se asigure că președintele rus Vladimir Putin „nu dă ceasurile înapoi”.
Sâmbătă, Scholz a anunțat că Germania va renunța la politica sa de a nu exporta arme în zonele de conflict și va trimite arme și alte provizii în Ucraina. Săptămâna trecută, Scholz a suspendat, de asemenea, aprobarea gazoductului Nord Stream 2, care urma să dubleze furnizarea de gaz rusesc către Germania. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: