LUMEA DE AZIMAGAZIN

Care sunt cele mai sigure țări în care să te afli în cazul unui al treilea război mondial? / Israel – pe locul 141

De când Rusia a invadat Ucraina, mulți oameni din întreaga lume sunt îngrijorați de viitorul care va veni.

Violența pe care am văzut-o până acum a stârnit temeri cu privire la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial și, odată cu aceasta, s-a deschis o dezbatere cu privire la care este cea mai sigură țară în care să se afle într-un astfel de caz.
Pe forumul AskReddit, o persoană i-a întrebat pe ceilalți utilizatori: „Dacă începe al treilea război mondial – care țară crezi că va fi relativ cea mai sigură – și de ce?”
Reacțiile au variat de la glume la planuri calculate cu explicații științifice bazate pe ce armă nucleară există teama de a fi folosită.
O persoană a scris: ”Canada. Dar nu Toronto… teritoriile de nord-vest ale Canadei despre care nimeni nu vorbește… într-un buncăr la 250 de metri adâncime”.
Altcineva a comentat: „Judecând după filme – răspunsul este întotdeauna Groenlanda”.
O persoană a scris: „În mod normal, aș spune Australia, dar Australia este în prezent în conflict cu China, așa că am renunțat”.
Un altul a susținut: „Singura speranță de supraviețuire în timpul unui război nuclear va fi aproape de ecuator, departe de orașele mari populate, și chiar și atunci iarna nucleară va ucide aproape toată vegetația”.
Și au existat reacții și mai pesimiste, precum: „Dacă te referi la un război nuclear complet – atunci nu există un loc sigur. Rămâne doar să speri că oriunde te-ai afla vei primi o lovitură directă și se va termina repede”.
Dar care este răspunsul real? Express.co.uk a verificat care sunt cele mai sigure țări din lume în care merită să scapi în cazul unui război mondial și a revenit cu trei răspunsuri.

1. Islanda

Potrivit Global Peace Index (GPI), Islanda este cea mai sigură țară din lume – pentru al 13-lea an consecutiv.
Este o țară foarte pașnică și are o rată foarte scăzută a criminalității și crimelor pe cap de locuitor.
Spre deosebire de alte națiuni, islandezii nu au armată, iar poliția nu poartă arme (doar bastoane și spray cu piper). Este atât de sigură că nici măcar președintele Islandei nu are bodyguard.
Islanda are o populație de 344.000 de locuitori, este situată într-o locație îndepărtată și este de fapt o mică insulă fără granițe comune cu alte țări și, prin urmare, este ușor de apărat (este de asemenea, protejată de NATO).
Ca atare, este capabilă să facă față și să se recupereze din situații de criză. De fapt, Islanda ocupă primul loc printre cele mai pașnice și mai sigure țări din lume de când a început clasamentul în 2008.

2. Noua Zeelandă

Noua Zeelandă este a doua cea mai sigură țară de vizitat în conformitate cu World Peace Index.
Locația sa îndepărtată de restul continentelor și distanța în general față de alte țări înseamnă că există șanse mici ca aceasta să fie atacată sau invadată.
La fel ca și Islanda, ratele criminalității în țară sunt scăzute, iar criminalitatea constă în principal în furturi mărunte și smulgere de pungi și este printre singurele țări din lume în care poliția se plimbă rar purtând arme, cu excepția cazurilor speciale.
În ceea ce privește atacurile teroriste, nu au existat niciunul în istoria recentă, cu excepția unui atac terorist care a avut loc pe 15 martie 2019 în două moschei din Christchurch, în care 51 de persoane au fost ucise.
Înainte de a planifica o călătorie în Noua Zeelandă, nu uitați să verificați dacă există restricții Corona.

3. Elveția

Elveția s-a clasat în mod constant pe lista celor mai sigure locuri din lume de ani de zile (și se află pe locul șapte din 2021 în World Peace Index).
Țara în sine este considerată una dintre țările cu cel mai înalt nivel de trai și cu cele mai stabile economii.
Din punct de vedere istoric, Elveția și-a menținut o poziție neutră în timpul războiului. Această neutralitate este o alegere de sine a statului și este permanentă, ultimul război din care Elveția a făcut parte având loc în 1847.
În plus, fiecare casă are un buncăr subteran dedicat, construit încă din 1963 și se estimează că țara are aproximativ 300.000 de adăposturi, ceea ce o face principalul candidat pentru a se ascunde în ea de un posibil război.
Alte țări care sunt clasate în primele zece ale indicelui mondial al păcii ca fiind cele mai sigure sunt Portugalia, Austria, Danemarca, Canada, Singapore, Republica Cehă și Japonia.
Israelul este clasat din 2121 pe locul 141, cu doar două locuri deasupra Ucrainei.
În partea de jos a listei (făcută înainte de izbucnirea ostilităților în Ucraina) se află Afganistan, Yemen, Siria și sudul Sudanului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d