LUMEA DE AZIUCRAINA

Forțele ruse au lansat un asalt masiv asupra Kievului, în timp ce rachetele lovesc capitala ucraineană

Forțele rusești au început marți un asalt masiv împotriva capitalei ucrainene Kiev, în timp ce bombele au căzut în tot orașul, inclusiv pe Babyn Yar, locul unde se află memorialul Holocaustului pentru zecile de mii de evrei care au fost uciși acolo.

Rusia a avertizat locuitorii Kievului să își părăsească locuințele și a făcut să plouă cu rachete asupra orașului Harkov, în timp ce comandanții ruși care nu au reușit să obțină o victorie rapidă și-au schimbat tactica pentru a intensifica bombardamentele asupra orașelor ucrainene.
Cu o coloană blindată de kilometri lungime care se îndreaptă spre capitală, Ministerul rus al Apărării a declarat că Rusia plănuiește să lovească obiective din Kiev folosite de serviciile de securitate ucrainene. Locuitorii din apropierea unor astfel de situri ar trebui să își evacueze locuințele, a avertizat acesta, fără a oferi însă nicio informație cu privire la locul din orașul de 3 milioane de locuitori în care se află aceste ținte.
Loviturile cu rachete asupra Harkovului au ucis cel puțin 10 persoane și au rănit 35, a declarat Anton Herashchenko, consilier al Ministerului ucrainean de Interne. Lovituri similare uciseseră și răniseră zeci de persoane în oraș în ziua precedentă
Un turn de televiziune cu sediul la Kiev a fost bombardat, a anunțat marți Biroul președintelui ucrainean. Biroul a precizat că, temporar, nu vor fi difuzate emisiuni media, dar în viitorul apropiat va fi activată difuzarea de rezervă a unor canale.
Consiliul municipal din Mariupol a raportat că armata rusă a bombardat zone rezidențiale din oraș. În urma atacului, mai multe case și o școală din aceeași zonă au fost avariate, iar numărul victimelor nu a fost încă stabilit.
Un spital orășenesc din Harkov a fost, de asemenea, bombardat, tot cu un număr nedeterminat de victime, a declarat luni Oleksiy Arestovych, consilier al șefului biroului președintelui ucrainean.
“În Harkov, spitalul orășenesc tocmai a fost lovit. Numărul victimelor este în curs de stabilire”, a declarat Arestovici la postul de televiziune ucrainean 24.
El a mai adăugat că Harkov, Kherson și direcția nord-vest de Kiev sunt în prezent cele mai fierbinți zone de luptă. Ciocniri sporadice au loc în apropiere de Mariupol.
În Kherson au loc lupte de stradă, în timp ce unități ale forțelor armate ucrainene și ale apărării teritoriale resping atacurile.
Forțele rusești încearcă să se regrupeze în apropiere de Kiev, în timp ce UAF trag și contraatacă cu artilerie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d