ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

Surpriza pregătită de Ucraina pentru Putin: aeronava care distruge tancurile și vehiculele blindate rusești

Războiul dintre Ucraina și Rusia durează de șase zile și, deși Ministerul rus al Apărării a raportat în primele două zile aproximativ 900 de locuri strategice pentru armata ucraineană care au fost lovite, progresul armatei ruse spre inima orașelor este definit ca fiind lent.

Experții în securitate din Israel susțin că armele și tacticile armatei ucrainene au perturbat planurile militare ale președintelui rus Vladimir Putin.
În unele cazuri, s-a susținut că Rusia a fost surprinsă de nivelul de calificare militară a ucrainenilor, inclusiv de operarea aeronavelor cu pilotaj la distanță (UAV – drone).
Armata ucraineană folosește drone fabricate în Turcia, care lovesc convoaiele militare rusești și îi surprind pe ruși din nou și din nou.
Unele dintre convoaie au fost oprite din cauza problemelor logistice sau a dificultăților de navigație.
Forțele ruse trimise în campanie nu au sisteme de comandă și control și cu siguranță nici sisteme de navigație avansate.
Nu degeaba soldații ruși au fost documentați folosind hărți tactice pentru a manevra în zonele construite. Și de asta, ucrainenii știu să profite.
În pofida atacurilor rusești, ucrainenii au putut să apere, să ascundă și să efectueze atacuri cu succes asupra armatei ruse, dintre care unele au fost documentate prin fotografii aeriene, dar ratele lor de succes sunt încă neclare.


„Bayractor-TB2” este o dronă fabricată în Turcia, dintre care unele sunt fabricate în Ucraina.
UAV-ul a fost achiziționat în mai multe etape, începând cu anul 2019, iar în decurs de un an a fost folosit cu succes împotriva forțelor pro-ruse din granițele țării.
Anul trecut, un alt acord de cumpărare a 12 drone a fost încheiat, spre nemulțumirea Statelor Unite și a Rusiei.
Acesta este un UAV cu rază medie de acțiune, care transportă rachete cu rază scurtă de acțiune de tip „utmas” și este conceput pentru a lovi tancuri și vehicule blindate grele. UAV-ul combină senzori și mijloace optice avansate, unele produse în Canada și Marea Britanie și este în slujba armatei turce.
Până acum, UAV-ul a efectuat peste 400.000 de ore de zbor.
În cea mai recentă documentație distribuită de armata ucraineană, un convoi de vehicule grele ale armatei ruse a fost bombardat.
Experții în securitate au subliniat că, pe lângă protejarea UAV-urilor, care sunt operate prin comunicații prin satelit, ucrainenii au reușit să prevină blocarea comunicațiilor de către ruși, să ascundă vehiculul de operare și să mențină un nivel ridicat de compartimentare, astfel încât locurile de decolare și aterizare să nu fie expuse. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: