Ucraina critică Israelul pentru că nu acceptă refugiați

Ambasadorul Ucrainei în Israel a criticat marți Ministerul de Interne israelian, reproșându-i decizia de a nu accepta refugiați ucraineni din Polonia sau Ungaria.

Ambasadorul Yevhen Korniichuk a declarat marți reporterilor, la o conferință de presă, că este dezamăgit de decizia Israelului, comparând refugiații de război ucraineni cu evreii care căutau adăpost de Holocaust în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
„Zeci de cetățeni ucraineni au fost trimiși înapoi de pe Aeroportul Internațional Ben Gurion în țările din care au venit în ultimele zile”, a spus Korniichuk. „Mii de oameni din Ucraina i-au salvat pe evrei în timpul Holocaustului.”
„Aceasta este o problemă umanitară și cer ca aceasta să fie reconsiderată. Cererea de garanții în numerar de 10.000 sau 20.000 de șekeli este foarte dificilă. Vă cerem ajutorul. Ei nu vin aici la muncă. Ei fug de război”.
Korniichuk a spus că Ucraina este acum atacată de Belarus și se confruntă cu războiul pe două fronturi. Forțele ruse au lovit marți Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina și un convoi masiv de unități ale armatei ruse s-a apropiat de Kiev, în timp ce baraje de artilerie au lovit capitala încercuită.
În pofida intensității atacurilor Rusiei, niciun oraș important nu a fost capturat de la începutul invaziei de joia trecută.
Peste o jumătate de milion de civili au fugit din țară de luni, au declarat Națiunile Unite.
Cea mai mare parte a refugiaților care au părăsit deja țara se află în prezent în Polonia, Ungaria, Moldova, România și Slovacia. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: