LUMEA DE AZIUCRAINA

Ucraina: Temeri legate de boli și lipsa de medici / Poliomelita afectează copiii ucrainieni

Ucraina este în criză de provizii medicale critice și a fost nevoită să oprească eforturile urgente de a reduce o epidemie de poliomielită de când Rusia a invadat țara, spun experții în sănătate publică.

Nevoile medicale sunt deja acute, Organizația Mondială a Sănătății avertizând că rezervele de oxigen se termină.
Temerile legate de o criză mai amplă în domeniul sănătății publice cresc pe măsură ce oamenii își părăsesc casele, serviciile de sănătate sunt întrerupte și proviziile nu reușesc să ajungă în Ucraina, care a fost, de asemenea, afectată de pandemia COVID-19.
Purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a declarat că eforturile de imunizare de rutină și de control al epidemiei de poliomielită au fost suspendate în Ucraina din cauza luptelor.
OMS a primit rapoarte potrivit cărora campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului au fost, de asemenea, suspendate în multe părți ale țării, a spus el.
În octombrie anul trecut, în Ucraina a fost descoperit primul caz de poliomielită în Europa în ultimii cinci ani – un copil de 17 luni care a fost paralizat – și un alt caz de paralizie a fost descoperit în ianuarie.
Alți nouăsprezece copii au fost identificați cu forma de poliomielită derivată din vaccin, dar fără simptome de paralizie.
O campanie națională de imunizare împotriva poliomielitei pentru a ajunge la cei 100.000 de copii încă neprotejați din Ucraina a început la 1 februarie, dar a fost întreruptă de când au început luptele și pe măsură ce autoritățile sanitare se orientează către îngrijirea de urgență.
OMS a declarat că lipsa de electricitate în unele zone a afectat siguranța stocurilor de vaccin, iar supravegherea a fost întreruptă.
“OMS lucrează pentru a dezvolta de urgență planuri de urgență pentru a sprijini Ucraina și pentru a preveni răspândirea în continuare a poliomielitei cauzate de conflict”, a declarat Jasarevic. (Anima News)

FOTO: Copii pacienți ale căror tratamente sunt în curs de desfășurare sunt văzuți într-unul dintre adăposturile Spitalului de Copii Okhmadet, în timp ce invazia Rusiei în Ucraina continuă.

Lasă un răspuns

%d