ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Armata israeliană studiază războiul din Ucraina

Forțele de apărare israeliene (Țahal) au creat echipe pentru a monitoriza și a învăța din invazia rusă în Ucraina.

Potrivit Walla News, echipele vor colecta informații și informații pentru armata israeliană în domeniile metodelor și doctrinei de luptă, manevrelor terestre, logisticii, apărării aeriene, războiului antitanc, războiului cibernetic și electronic, războiului psihologic și multe altele.

În timp ce războiul din Ucraina intră în a doua săptămână, mii de videoclipuri sunt postate pe rețelele de socializare, permițând armatei israeliene să adune tone de informații critice care ar putea ajuta trupele în viitoarele războaie.

Țahal monitorizează, fără îndoială, haosul din jurul problemelor logistice care au forțat un convoi de 65 de kilometri să se oprească în afara capitalei Kiev.
Potrivit unui oficial american din domeniul Apărării, convoiul a făcut puține progrese spre oraș începând de luni, deoarece unele elemente „au rămas literalmente fără benzină”, iar trupele au rămas fără alimente.

Armata israeliană s-a confruntat cu probleme logistice în mai multe războaie, inclusiv în cel de-al doilea război din Liban, în 2006, când armata a avut dificultăți în aprovizionarea trupelor de pe teren. În timpul operațiunii „Pilonul de apărare” din 2012 împotriva grupărilor teroriste din Fâșia Gaza, rezerviștii și soldații s-au plâns de lipsa de alimente.

De asemenea, Țahal va urmări cum trupele rusești își manevrează tancurile și vehiculele blindate grele și se confruntă cu ucrainenii care au luat armele pentru a respinge forțele invadatoare.

Niciun tanc israelian nu a mai manevrat în zone urbane dense de la cel de-al doilea război din Liban și de la războiul din Gaza din 2014. Țahal știe că, în orice scenariu de luptă viitor, trupele vor trebui să manevreze adânc în teritoriul inamic și să se confrunte cu tactici de gherilă și urbane.

Deși Țahal a investit în muniții de precizie care pot fi lansate de la distanțe mari pentru a reduce riscul pentru forțele terestre, tancurile și vehiculele blindate de luptă rămân un aspect central al oricărei bătălii în care se angajează Țahal.

Răspunsul ucrainean la tancurile rusești – în prezent, în principal sisteme de arme antitanc precum Javelin și NLAW – va fi, de asemenea, studiat de Israel.
Israelul a monitorizat îndeaproape testele efectuate de Rusia pe diferite platforme în Siria și urmărește și mai atent dacă acestea pot rezista armelor occidentale furnizate Ucrainei.

Deși sunt depășiți numeric de Rusia, ucrainenii au reușit până acum să reziste și să provoace pagube importante forțelor superputerii nucleare.

Amenințările președintelui rus Vladimir Putin de a-și folosi armele nucleare vor fi, de asemenea, probabil studiate de armata israeliană, mai ales pentru a vedea cum răspunde Occidentul la astfel de amenințări.
Israelul încearcă să oprească programul nuclear iranian, astfel încât să nu se afle niciodată în situația de a fi amenințat de bombe nucleare iraniene.
Dar dacă acest lucru s-ar întâmpla, Israelul ar dori să aibă sprijinul Occidentului pentru a împiedica Teheranul să le folosească.

Deși războiul din Europa este foarte diferit de un război cu care Israelul s-ar putea confrunta în viitor, Țahal este o armată care se mândrește cu cercetările sale extinse și cu capacitatea de a încorpora lecțiile de pe câmpul de luptă.

Armata israeliană urmărește îndeaproape și învață din războiul din Ucraina. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: