LUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Operațiune de salvare emoționantă: Un copil de 9 ani a fost reunit cu familia sa după ce a rămas singur în Ucraina

Afluxul de refugiați continuă să curgă dinspre Ucraina spre Polonia, cu autobuze care sosesc non-stop la punctele de trecere a frontierei, unde sunt cazați refugiații și cei care nu au unde să doarmă, adăpostiți în corturi într-un supermarket din apropierea punctului de trecere a frontierei, iar alții caută un alt loc unde să meargă.

În plus, o operațiune emoționantă s-a încheiat în Ucraina, când un băiat de nouă ani, care fusese separat de familia sa, a fost salvat și a trecut granița poloneză, unde s-a reunit cu părinții săi îngrijorați.

Kolshov s-a reîntâlnit cu familia sa

Băiatul a fost despărțit de familia sa după ce a rămas la școala din Lvov. Atunci când s-a decis evacuarea lui, împreună cu ceilalți elevi, în Polonia, s-a dovedit că mama sa, în momentul evadării, îi luase din greșeală pașaportul, astfel că a rămas fără niciun document.

Hilik Magnus, care se află în Polonia în numele Passport Card, a mers în Lvov pentru a se întâlni cu băiatul și a ajuns la persoana care îl păzea.
“Am ajuns în Lvov și persoana care îl păzea ni l-a adus, este un băiat drăguț, nu vorbește o boabă de ebraică, am comunicat prin gesturi cu mâna. L-am îmbrățișat imediat, l-am liniștit și i-am dat ciocolată. Ne-am împrietenit și ne-am îmbrățișat tot drumul”, a spus Magnus.
“Călătoria a fost obositoare și am mers pe jos la temperaturi foarte scăzute. A stat mult timp la coadă și nu s-a plâns, a spus doar mami, mami”.

Magnus, care era în contact telefonic cu părinții săi, le-a cerut acestora să vină la graniță, dar tatăl era puțin îngrijorat că, dacă va intra, nu se va mai putea întoarce în Polonia.
“Când am ajuns la punctul de trecere a frontierei, mi-a fost teamă că nu-mi vor spune că am răpit copilul. L-am ținut de mână, era un risc real, nu mă puteam întoarce, și am reușit să îl duc pe băiat în partea poloneză.

 

Tocmai când ieșeam din clădirea punctului de control, brusc, mama a apărut în fața mea, iar băiatul a sărit și a îmbrățișat-o și ne-am îndreptat spre punctul de frontieră polonez, unde mama avea deja pașaportul copilului.
“Între timp, afluxul de refugiați continuă să ajungă la graniță, majoritatea sunt familii de mame cu copii, deoarece bărbații sunt lăsați în urmă pentru a lupta.
Anna, care a sosit la punctul de trecere a frontierei împreună cu fiul ei în vârstă de 8 ani și cu fiica ei de 5 ani, a declarat că nu știe când își va întâlni soțul și că speră că nu i se va întâmpla nimic.
“Despărțirea copiilor de soțul meu a fost foarte dificilă, copilul nu a vrut să îl părăsească pe tată și dorea să stea cu el acolo, dar am reușit să îl convingem că este mai sigur pentru el și sora lui să trecem granița în Polonia și așa nu știu unde voi merge, poate vom merge la niște prieteni în Berlin.
Anna a adăugat: “Sper doar că totul se va termina cât mai curând și că mă voi putea întoarce în țara mea natală cât mai curând posibil și că totul va fi lăsat în urmă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d