Un om de afaceri rus oferă o recompensă de un milion de dolari pentru arestarea lui Putin

Omul de afaceri rus Alex Konanykhin a oferit o recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea președintelui rus Vladimir Putin, într-o postare pe care a făcut-o pe rețelele de socializare în această săptămână, în timp ce Rusia își continua invazia în Ucraina.

“Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, îndeplinindu-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca pe un criminal de război conform legislației ruse și internaționale”, a scris Konanykhin pe LinkedIn.
“Putin nu este președinte rus, pentru că a ajuns la putere în urma unei operațiuni speciale care a aruncat în aer clădiri de apartamente din Rusia, apoi a încălcat Constituția eliminând alegerile libere și ucigându-și adversarii”.
“Ca etnic rus și cetățean rus, consider că este de datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista asaltului organizat de Orda lui Putin”.
Orda este cuvântul rusesc pentru “hoardă”, o bandă de prădători și jefuitori.
Mesajul a fost însoțit de o imagine cu o fotografie a lui Putin și cuvintele “Wanted: Dead or Alive” (Căutat: mort sau viu). Vladimir Putin pentru crimă în masă.
Konanykhin are o istorie zbuciumată cu guvernul rus.
Potrivit unui articol publicat în 1996 de Washington Post, Konanykhin a studiat la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova, înainte de a renunța și de a deschide o cooperativă studențească de construcții. Apoi a trecut la alte afaceri, cum ar fi bănci, acțiuni și imobiliare.
Până la vârsta de 25 de ani, avea un imperiu de peste 100 de companii. Până în 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari. El a făcut parte chiar din prima delegație a președintelui rus de atunci, Boris Elțîn, care a vizitat Washingtonul în acel an.
În 1996, în timp ce locuiau în Statele Unite, Konanykhin și soția sa au fost arestați de către oficialii federali din domeniul imigrației pentru că au încălcat termenii vizelor americane.
Se pare că acest caz a fost declanșat după ce autoritățile ruse au afirmat că acesta a deturnat 8 milioane de dolari de la Russian Exchange Bank din Moscova.
Cazul s-a prelungit săptămâni întregi, agenții FBI susținând că mafia rusă vizează viața lui Konanykhin, iar un fost agent KGB a declarat că are îndoieli serioase în legătură cu acuzațiile aduse oligarhului.
În timpul procesului, Konanykhin a declarat că unii dintre asociații săi de la Russian Exchange Bank au început să facă presiuni asupra lui pentru bani și l-au amenințat, ceea ce l-a determinat să se mute în Ungaria. El spune că a fost amenințat din nou cu acte de violență, ceea ce l-a determinat să fugă în Republica Cehă și apoi în New York.
Konanykhin s-a plâns de amenințări la adresa oficialilor ruși și chiar a lui Elțîn însuși.
La un moment dat, autoritățile au încetat să mai investigheze amenințările și au început să-l investigheze pe el, susținând că acesta a transferat ilegal 8 milioane de dolari din bancă în conturile sale personale din străinătate.
Autoritățile ruse au susținut că versiunea sa privind evenimentele era falsă și avea ca scop defăimarea foștilor săi angajați.
În cele din urmă, s-a ajuns la un acord și a fost eliberat din detenție, iar în cele din urmă i s-a acordat azil politic.
Cu toate acestea, câțiva ani mai târziu, Comisia de Apel pentru Imigrări a revocat azilul politic și a dispus expulzarea sa.
Konanykhin și soția sa au încercat să fugă în Canada, dar au fost arestați.
Deportarea cuplului a fost anulată după mai multe audieri urgente, după ce judecătorul districtual TS Ellis a declarat decizia ilegală, spunând: “Am un sentiment puternic că dorința puternică a executivului este de a-l trimite pe acest bărbat înapoi în Rusia. Din ce motiv, nu pot spune. Este nașpa”, potrivit unui articol din Moscow Times. I s-a acordat din nou azil în 2007.
În 2011, a fondat TransparentBusiness, care ajută companiile să își gestioneze forța de muncă de la distanță. De asemenea, el face parte din Unicorn Hunters, un program care permite fondatorilor de unicorni să se prezinte în fața a milioane de investitori din întreaga lume. (Anima News)

Lasă un răspuns