ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINROMÂNIAUCRAINA

Ajutoare umanitare israeliene livrate în România și Slovacia (VIDEO)

Funcționarii Ministerului israelian de Externe trimiși pentru a ajuta cetățenii israelieni să treacă granița ucraineană cu Slovacia au transferat sâmbătă primul din cele trei transporturi umanitare în regiunea Zakarpattia, unde se pregătesc să înființeze centre pentru refugiați.

Transportul de ajutor umanitar livrat sâmbătă a inclus pături și perne donate de Mashab, Agenția Națională de Ajutor Israeliană, precum și creme și săpunuri colectate de o companie israeliană.
În zilele următoare, vor fi trimise încă două transporturi, inclusiv generatoare și echipamente medicale de care au nevoie localnicii și numeroșii refugiați ucraineni.
În plus, Ambasada israeliană din România a transferat sâmbătă materiale către centrul de refugiați din orașul Siret, aflat la granița dintre Ucraina și România.
Haine călduroase, încălțăminte și jocuri au fost distribuite de personalul ambasadei la fața locului mamelor și copiilor care au trecut granița.

„În calitate de reprezentanți ai statului Israel, statul evreu, nu putem rămâne indiferenți la suferința refugiaților care au fugit de ororile războiului. Suntem aici pentru a continua să ajutăm la evacuarea israelienilor, în siguranță”, a declarat David Saranga (foto), ambasadorul Israelului în România.


Până în prezent, peste 1,4 milioane de persoane au părăsit Ucraina. (Anima News)

Sursa foto și video: Ambasada Israelului în România (Facebook)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: