ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Odată rezolvată disputa de securitate, Israelul reia toate zborurile către Dubai

Principalele companii aeriene israeliene vor relua toate zborurile către Dubai după ce a fost rezolvată o dispută între agenția de securitate israeliană Shin Bet și autoritățile din Dubai privind măsurile de securitate, a anunțat Shin Bet.

Astfel de zboruri au fost diminuate semnificativ la începutul lunii februarie, când autoritățile de securitate din Dubai au anunțat companiile aeriene străine că vor face modificări la securitatea aeroportului, măsuri pe care Shin Bet le-a considerat inacceptabile.
Agenția, care este responsabilă de protejarea companiilor aeriene israeliene și a pasagerilor israelieni în străinătate, a declarat la momentul respectiv că nu a putut oferi companiilor aeriene israeliene securitatea necesară în Dubai din cauza unor neînțelegeri cu autoritățile locale.
Problema a fost rezolvată în urma unei serii de întâlniri între oficialii israelieni și emiratzi joi, în continuarea întâlnirilor de săptămâna trecută dintre directorul Shin Bet, Ronen Bar, și omologul său emiratez. Părțile implicate au convenit asupra unor principii de lucru și acorduri de securitate comune.
Ministrul transporturilor, Merav Michaeli, a salutat anunțul, declarând: „Cu o muncă grea în spatele scenei, am reușit să rezolvăm criza aviatică cu Dubai, iar zborurile israeliene vor continua. Legăturile Israelului cu Emiratele Arabe Unite sunt vitale și importante pentru securitatea națională a Israelului. Apreciez faptul că eforturile depuse de Shin Bed și de interlocutorii eminenți care au căutat neobosit acorduri au menținut legătura aviatică dintre cele două țări”.
Directorul general al El AL, Avigal Sorek, a fost de acord.
„Aș dori să mulțumesc eșalonului diplomatic și Shin Bet pentru eforturile depuse în vederea soluționării crizei. Am fost nevoiți să anulăm un număr de zboruri în fiecare zi și să găsim soluții alternative pentru pasageri, iar acum putem oferi un serviciu stabil și de înaltă calitate pe care clienții El Al îl așteaptă”, a declarat Avigal Sorek. (Anima News)

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: