Primul schior paralimpic israelian din istorie va lipsi de la ceremonia de deschidere pentru a respecta Shabbat-ul

Corespondenta Anima News, Evita Știru, transmite: Schioarea Sheina Vaspi va intra în istorie, fiind primul sportiv israelian care va participa la Jocurile Paralimpice de iarnă.

Din nefericire, Vaspi, care schiază în fuste din motive religioase, nu va putea participa la ceremonia de deschidere de sâmbătă de la Beijing din cauza faptului că aceasta cade în ziua de Shabbat.

Reprezentanta Israelului la ceremonie va fi, în schimb, fosta înotătoare paralimpică Inbal Perezo.
Perezo i-a oferit atletei în vârstă de 20 de ani îndrumare în perioada premergătoare primei sale ediții a Jocurilor Paralimpice.
Crescută în Yesud HaMa’ala, în nordul Israelului, lui Vaspi i-a fost amputat piciorul după ce a fost grav rănită într-un accident de mașină la vârsta de trei ani.
După o perioadă de reabilitare, o rudă i-a făcut cunoștință cu Fundația Erez, care lucrează cu copii și adolescenți cu dizabilități. Prin intermediul Fundației Erez, Vaspi a făcut cunoștință pentru prima dată cu schiul.
Vaspi urmează să concureze în două evenimente separate la Jocurile Paralimpice: competiția de slalom uriaș feminin, care va avea loc vinerea viitoare, și competiția de slalom feminin, care va avea loc duminica următoare. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns