ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINROMÂNIA

Ierusalim: Ministrul român al Sănătății în Israel

Conform unui comunicat oficial al Ministerului român al Sănătății, în cursul zilei de astăzi, 3 martie 2022, a avut loc vizita oficială în Israel a ministrului Sănătății din România, Alexandru Rafila, la invitația omologului său, Nitzan Horowitz.

În cursul dimineții, se menționează în comunicat, au avut loc întâlnirile oficiale la sediul Ministerului israelian al Sănătății, cu ministrul Horowitz și cu principalii săi colaboratori în domeniul organizării asistenței medicale și de sănătate publică, digitalizării și medicinei de urgență.
Cu această ocazie s-au stabilit pașii concreți pentru încheierea, în perioada imediat următoare, a unui acord bilateral în domeniul Sănătății care să faciliteze colaborarea în domeniile menționate și să permită sprijinul reciproc în crizele umanitare și de sănătate publică, inclusiv în criza declanșată de războiul din Ucraina, specifică comunicatul. Conform acestuia, dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii și aspecte legate de sistemul public de asigurări de sănătate au fost, de asemenea, subiecte abordate de partea română.
A fost discutată și tema privind creșterea accesului universităților de medicină din România la pregătirea studenților din Israel.
La sfârșitul întâlnirii, ministrul român al Sănătății l-a invitat pe omologul său într-o vizită oficială în România, iar acesta a acceptat invitația.
Conform comunicatului, în a doua parte a zilei, ministrul român Alexandru Rafila a vizitat centrul medical Sourasky, unde s-a întâlnit cu președintele acestei organizații, prof. dr. Ronni Gamzu și au vizitat secțiile de oncologie, radioterapie, cardiologie intervențională și de terapie a durerii din Spitalul Ichilov, care aparține acestui centru medical.


Schimbul de experiență, trainingul specialiștilor români și accesul la resurse terapeutice pentru pacienții din România au fost abordate și s-a stabilit un calendar concret de implementare, conchide comunicatul Ministerului român al Sănătății.

Ministrul român al Sănătății a avut de asemenea o întâlnire și cu E.S. Radu Ioanid, ambasadorul României în Israel.

Sursa foto: Ministerul român al Sănătății

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: