ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Ierusalim: Pentru prima dată din 1989 a fost descoperit un caz de poliomielită în Israel

Un caz de virus al poliomielitei a fost descoperit duminică, pentru prima dată din 1989, la un copil de 4 ani din Ierusalim – care nu fusese vaccinat împotriva acestei boli, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Sănătății.

Poliomielita este o boală extrem de contagioasă. Se transmite prin scaun sau prin secrețiile din nas și gât ale unei persoane infectate. Virusul poate fi contractat și prin consumul de apă sau de alimente contaminate.
Ministerul Sănătății a precizat că biroul districtual din Ierusalim a deschis o anchetă epidemiologică și îi va contacta pe cei care au intrat în contact apropiat cu copilul pentru a le oferi instrucțiuni specifice. În funcție de rezultatele anchetei, se vor face recomandări suplimentare.
De asemenea, virusul a fost detectat într-un eșantion de apă uzată din regiune.
Paralizia infantilă a fost una dintre cele mai frecvente boli din lume până când a fost dezvoltat un vaccin la începutul anilor 1950.
Între 1950 și 1954, 4.700 de israelieni au contractat boala și 760 au murit.
Vaccinul, care a intrat în vigoare în 1957, a redus drastic numărul de pacienți și, începând cu 1989, nu a mai fost raportat niciun caz în țară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: