Ierusalim: Premierul israelian a discutat telefonic azi, duminică, cu Putin, după întâlnirea lor de la Moscova cu o zi înainte

După întâlnirea de la Moscova, premierul israelian Naftali Bennett și președintele rus Vladimir Putin au vorbit duminică la telefon, potrivit unui comunicat al Kremlinului și unui purtător de cuvânt al premierului.

Detaliile conversației lor nu au fost dezvăluite.
Bennett a discutat, de asemenea, cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz, a precizat purtătorul de cuvânt.
Sâmbătă, premierul israelian s-a deplasat la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin, devenind primul lider occidental care se întâlnește cu liderul rus de la începutul invaziei din Ucraina, la 24 februarie.
După ce a petrecut trei ore cu Putin, Bennett a mers direct la Berlin pentru a se întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz, la doar câteva zile după întâlnirea lor de la Ierusalim.
Au fost furnizate puține detalii cu privire la conținutul celor două reuniuni.
Călătoria lui Bennett a fost văzută ca un efort de a dezvolta un potențial rol de mediator între părți, deoarece Israelul are relații bune cu Kievul și Moscova.
În cadrul unei ședințe de cabinet de duminică, Naftali Bennett a declarat că Israelul are obligația morală de a lucra pentru a media negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, chiar dacă șansele de progres sunt reduse.
Liderul israelian a declarat că nu a putut “intra în mai multe detalii” despre discuțiile sale cu Putin sau despre convorbirile telefonice cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. (Anima News)

Lasă un răspuns