ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Armata israeliană: Israelul a doborât drone iraniene în drum spre Gaza, acum un an

Israelul a doborât două drone (UAV) iraniene care se îndreptau spre Fâșia Gaza, a confirmat armata israeliană.

„În martie 2021, regimul iranian a lansat două UAV-uri spre teritoriul israelian. UAV-urile au fost interceptate cu succes de avionul F-35i ‘Adir’ al Forțelor Aeriene israeliene”, a declarat un purtător de cuvânt militar într-un comunicat, adăugând că aceasta a fost prima dată când un avion F-35i a doborât o dronă într-un cadru operațional.
„Interceptarea UAV-urilor a fost efectuată înainte ca acestea să intre în spațiul aerian israelian, în coordonare cu țările vecine. UAV-urile au fost detectate și urmărite pe tot parcursul zborului lor de către unitățile de control de la sol”.
Surse din domeniul Apărării estimează că aceasta a fost o încercare a iranienilor de a introduce arme în Gaza.
Anunțul vine în timp ce Teheranul se apropie tot mai mult de semnarea unui nou acord nuclear cu puterea mondială la Viena.
Iranul și-a îmbunătățit semnificativ flota de drone în ultimii ani, deși capacitățile sale sunt încă mult în urma celor ale Israelului.
Teheranul a dezvoltat drone de diferite dimensiuni și pentru o varietate de misiuni, de la recunoaștere la transportul de explozibili pentru operațiuni ofensive la multe sute de kilometri distanță.
Proiectul este condus de Forțele Aeriene iraniene, împreună cu grupul paramilitar iranian Gărzile Revoluționare și cu forța sa de elită Quds Force, care exportă tehnologia către partenerii lor din Orientul Mijlociu în Irak, Yemen, Siria și Liban. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: