ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Președintele israelian Isaac Herzog miercuri în Turcia pentru o vizită de stat

Președintele israelian Isaac Herzog și prima doamnă Michal Herzog vor zbura miercuri în Turcia pentru o vizită oficială de două zile, la invitația șefului statului turc Recep Tayyip Erdogan.

Aceștia vor fi întâmpinați de un reprezentant al guvernului și de o gardă de onoare, a anunțat marți un comunicat al președinției israeliene.
După-amiază, Herzog va depune o coroană de flori la mormântul lui Mustafa Kemal Atatürk, părintele fondator al Turciei, la mausoleul Anıtkabir din Ankara.
Însoțit de soția sa, acesta va vizita muzeul dedicat primului șef de stat al Turciei, inaugurat în 1953 ca loc de veci al primului președinte al acestei republici.
Ei vor merge apoi la palatul prezidențial, unde vor fi primiți de Recep Tayyip Erdogan în cadrul unei ceremonii oficiale de primire, în timpul căreia vor fi intonate imnurile naționale israelian și turc și se va face un salut cu 21 de salve de tunuri.
Herzog și Erdogan vor avea apoi o întrevedere individuală înainte de o întâlnire bilaterală cu participarea delegațiilor turcă și israeliană.
Seara, după un dineu de stat, cuplul prezidențial va zbura la Istanbul pentru a se întâlni joi cu reprezentanți ai comunității evreiești la sinagoga Neve Shalom, înainte de a se întoarce în Israel.
Președintele Isaac Herzog va fi primul lider israelian care va vizita Turcia din 2008 încoace.
Relațiile dintre Ankara și Israel au fost tensionate de la afacerea Mavi Marmara din 2010, iar cele două țări și-au rechemat ambasadorii în 2018. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: