ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIUCRAINA

Ucraina: Bennett și Putin a avut a doua întrevedere de la întâlnirea de sâmbătă (Kremlin)

Premierul israelian Naftali Bennett a discutat din nou marți la telefon cu președintele rus Vladimir Putin despre conflictul din Ucraina, a anunțat Kremlinul într-un comunicat.

Potrivit sursei, Putin l-a informat pe Bennett cu privire la cea de-a treia rundă de discuții de luni dintre oficialii ruși și ucraineni din Belarus.
O a treia rundă de discuții ruso-ucrainene s-a încheiat luni seară la Belovezhskaya Pushcha, un parc național situat la granița dintre Belarus și Polonia, ucrainenii menționând „unele rezultate pozitive” în ceea ce privește coridoarele umanitare, în timp ce rușii au declarat că sesiunea „nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor”.
A fost a doua convorbire telefonică între cei doi lideri de când Bennett a călătorit sâmbătă la Moscova pentru o întâlnire de trei ore cu Putin în speranța de a găsi o cale de a pune capăt vărsării de sânge din Ucraina.
De asemenea, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat marți că a vorbit cu premierul israelian, mulțumindu-i pentru eforturile sale de mediere între Moscova și Kiev.
Într-un tweet în limba engleză, Zelensky a spus că cei doi „au discutat despre modalitățile de a pune capăt războiului și violenței”.
El nu a menționat când a avut loc convorbirea, dar ar fi cel puțin a cincea conversație între cei doi lideri de când a început invazia rusă, la 24 februarie.
Până în prezent, cabinetul premierului nu a făcut nicio declarație cu privire la niciuna dintre discuții. (Anima News))

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: