ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Marea Britanie și SUA se tem că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina

Marea Britanie și Statele Unite se tem că Rusia pregătește terenul pentru utilizarea armelor chimice în Ucraina, după ce oficiali de la Kremlin au afirmat, fără dovezi concrete, că Statele Unite au sprijinit un program de arme biologice în această țară.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat miercuri că Rusia a făcut „acuzații false despre presupusele laboratoare de arme biologice ale SUA și despre dezvoltarea de arme chimice în Ucraina”, adăugând că acuzațiile au fost reluate la Beijing.
„Acum că Rusia a făcut acuzații false și China pare să înghită propaganda, trebuie să monitorizăm orice posibilă utilizare de către Rusia a armelor chimice sau biologice în Ucraina”, a scris ea pe Twitter.
Oficialii occidentali au declarat, în cadrul unei ședințe de informare, că au „motive întemeiate de îngrijorare cu privire la posibila utilizare a armelor neconvenționale” de către Rusia.
O parte a motivelor de îngrijorare se datorează faptului că Ministerul rus de Externe a fost ocupat cu „pregătirea scenei”, făcând „declarații false” despre un program de arme biologice în Ucraina.
Anterior, miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Rusia are documente care dovedesc că SUA au sprijinit un program de arme biologice în Ucraina, care implică ciumă, holeră și antrax.
Atât Washingtonul, cât și Kievul au negat acuzațiile, pe care dna Psaki le-a calificat drept „absurde”.
Între timp, Ministerul rus al Apărării a acuzat „naționaliștii ucraineni” că pregătesc o „provocare” cu arme chimice într-un sat la nord-vest de Harkov. Planul ar fi de a acuza în mod fals forțele rusești de folosirea de arme chimice, a adăugat ministerul.
„Rusia are o istorie de a da vina pe Occident pentru aceleași încălcări pe care le comite”, a scris Psaki pe Twitter. Totul este o manevră evidentă a Rusiei pentru a încerca să justifice noul său atac premeditat, neprovocat și nejustificat asupra Ucrainei”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: