ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Ministrul israelian de Externes-a întâlnit cu regele Abdullah al Iordaniei la Amman

Ministrul israelian de externe Yair Lapid s-a întâlnit joi, la Amman, cu regele iordanian Abdullah al II-lea.

„Am convenit că trebuie să lucrăm împreună pentru a atenua tensiunile și a promova înțelegerea, mai ales că ne apropiem de luna Ramadanului și de Pessah. Relația noastră specială cu Regatul Iordaniei asigură un viitor mai bun pentru copiii noștri, pacea dintre noi nu este doar o relație de bună vecinătate, ci și o responsabilitate morală pentru ambele popoare”, a declarat Yair Lapid.
Ministrul israelian l-a felicitat pe rege pentru consolidarea relațiilor și a cooperării și a discutat cu acesta despre importanța strategică a relațiilor dintre cele două țări.
Cei doi bărbați au discutat despre chestiuni de politică regională și internațională, despre progresele înregistrate în ceea ce privește acordurile de normalizare și și-au exprimat speranța că proiectele comune în domeniul energiei regenerabile și al comerțului vor da roade.
De la formarea actualului guvern israelian, încrederea și legăturile cu Regatul Iordaniei s-au consolidat.
Aceasta este cea de-a doua întâlnire a ministrului de externe Yair Lapid cu regele Abdullah al II-lea, după o primă întâlnire în septembrie anul trecut. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: