ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Emiratele Arabe Unite: O orchestră israeliană a cântat pentru prima dată în Dubai

Membrii trupei israeliene Firqat Alnoor au făcut istorie când au cântat pentru prima dată în Dubai, Emiratele Arabe Unite, într-un concert transmis în direct pentru milioane de telespectatori, relatează Ynet.

Grupul Firqat Alnoor a fost înființat în 2013, cu scopul de a păstra și revigora tradiția muzicală arabă clasică.
Stilul lor muzical este inspirat de sunete originare din Egipt, Irak, țările din Maghreb și din restul Orientului Mijlociu.
Orchestra este bine cunoscută în lumea arabă de când a lansat o interpretare instrumentală a unui cântec de succes emiratez care celebra acordurile abrahamice dintre Israel și Emiratele Arabe Unite.
Spre deosebire de alte orchestre israeliene, care sunt compuse în principal din muzicieni irakieni și egipteni, Firqat Alnoor reunește muzicieni din toate mediile și religiile.
„Avem evrei, arabi, druzi, creștini, religioși, nereligioși, de stânga și de dreapta, tineri și bătrâni”, spune dirijorul Ariel Cohen.
„Suntem ca o familie și toți suntem frați”, explică cântăreața Jihana Nadaf, care locuiește în Nazaret. „Atmosfera este întotdeauna bună atunci când jucăm și ne simpatizăm cu toții; ne distrăm împreună pentru că împărtășim aceeași pasiune pentru artă”.
Pentru a menține bunele relații între membri, subiectele politice sunt interzise.
„Odată ce începem să interpretăm, nu mai există niciun interes pentru politică. Prin muzică, avem un loc de evadare, unde nu trebuie să vorbim despre războaie, granițe sau pandemii – doar despre muzică”, a declarat Elad Kimhi, unul dintre muzicieni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: