ISRAELMAGAZIN

Informațiile personale a mii de piloți israelieni au fost postate pe dark web (media)

Este posibil ca o listă care conține informațiile personale a aproximativ 30.000 de piloți și echipaje aeriene militare și civile israeliene să fi fost divulgată și postată online de grupul de hackeri Leak the Analyst, a anunțat firma de securitate cibernetică Varonis.

Sursa listei nu este clară, dar, potrivit raportului, informațiile – care ar fi fost postate pe dark web – includ numele complet, numerele de identificare, adresele de domiciliu și de e-mail ale piloților, precum și rolurile lor operaționale (pilot, navigator etc.).
Este de temut că informațiile includ detalii personale ale personalului aeronautic militar de carieră și în rezervă, precum și ale aviatorilor civili.
Grupul Leak the Analyst a publicat anterior informații din mai multe surse sensibile, printre care compania de securitate F5, Rafael, Verint, Ministerul ucrainean de Externe și compania națională de telecomunicații din Thailanda.
Lior Chen, director de securitate cibernetică la Varonis, a anunțat scurgerea de informații într-un interviu acordat cotidianului Israel Hayom.
“Este de la sine înțeles că informațiile de tipul celor care au fost postate ar putea fi folosite de entități ostile într-o varietate de moduri. Acestea sunt informații importante despre piloți, tehnicieni, soldați de carieră și rezerviști. Informațiile pe care le-am redactat ar putea fi comparate cu cele de pe LinkedIn și ar putea dezvălui multe”, a spus Chen.
Nu se știe încă cine a obținut informațiile sau dacă au legături cu state inamice. Varonis a informat Direcția Națională de Cibernetică din Israel, care se ocupă de acest caz. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d