Ministrul israelian de externe – mâine la granița româno-ucraineană

Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, va decola sâmbătă seara pentru o călătorie politică în România și Slovacia, care se învecinează cu Ucraina.

În cadrul vizitei, el se va întâlni cu șefii de stat și va discuta cu aceștia despre situația din Europa și relația lor cu Israelul.
În timpul vizitei, Lapid se va întâlni și cu personalul biroului său, care lucrează pentru a ajuta israelienii și evreii să treacă granița dintre România și Ucraina și să-i salveze din țară.
Lapid va primi, de asemenea, o imagine de ansamblu asupra a ceea ce se întâmplă la fața locului de la ambasadorul Israelului în România, ES d-l David Saranga și de la Șeful Departamentului de Urgență din România. 

Duminică, 13/3, România

Ministrul de Externe Yair Lapid se va întâlni, la București, cu Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, și cu Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
Cei doi Miniștri de Externe vor susține declarații de presă la finalul întrevederii.
Mai mult, Ministrul de Externe Lapid va vizita Punctul de Trecere al Frontierei Siret dintre România și Ucraina și se va întâlni cu personalul care se află la vamă de peste două săptămâni în vederea salvării cetățenilor israelieni și a evreilor din Ucraina și a sprijinirii refugiaților care trec granița.

Luni, 14/3, Slovacia

Ministrul de Externe se va întâlni la Bratislava cu Președintele Zuzana Čaputová și cu Ministrul de Externe Ivan Korčok. Cei doi Miniștri de Externe vor susține declarații de presă la finalul întrevederii.

Lasă un răspuns