ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIUCRAINA

Ambasadorul ucrainean acuză Israelul de lașitate: „Israelul se teme de Rusia, Zelensky nu vă înțelege”

Ambasadorul Ucrainei în Israel, Evhen Korniychuk, a acuzat guvernul israelian de lașitate – „frica de Rusia”, potrivit diplomatului, este cea care împiedică Israelul să sprijine cu adevărat Ucraina. Korniychuk a declarat că el personal a înțeles poziția Israelului în calitate de ambasador, dar nu și președintele Zelensky.

În cadrul unui briefing la Centrul Cultural al Ucrainei, ambasadorul a declarat că Zelensky nu a înțeles de ce Israelul a refuzat să ajute Ucraina cu echipamente militare pur defensive, cum ar fi căști și veste antiglonț.
Korniychuk a dat Israelului exemplul micilor state baltice care aprovizionează Ucraina cu arme și care nu se tem de Rusia, deși au granițe comune cu aceasta de mult timp. Potrivit ambasadorului, în Siria „Rusia are mai multe instalații aeriene și antirachetă – și vouă vă este frică”.
Guvernul Bennett încearcă din răsputeri „să nu strice relațiile cu Rusia” și ține cont de interesele rusești chiar și în chestiunea posibilității de a livra gaz israelian în Europa (țările europene au făcut o astfel de solicitare Israelului, iar propunerea este luată în considerare având în vedere „circumstanțele diplomatice”). Această poziție indignează o parte semnificativă a societății, marea majoritate a israelienilor susținând necondiționat Ucraina.
În editorialul de astăzi, ”Times of Israel” în limba engleză anunță: „Dacă premierul nu poate, este de datoria noastră, a israelienilor, să o spunem: Domnule președinte Zelensky, suntem cu dumneavoastră! Putin, oprește războiul!”
zeci de israelieni cunoscuți au anunțat crearea unui „Forum pentru primirea refugiaților ucraineni” și au publicat o petiție „Un evreu nu expulzează un refugiat!”. Foști șefi de securitate, actori cunoscuți, muzicieni, oameni de știință, politicieni și personalități publice au semnat pentru a cere schimbarea politicii de imigrare a Israelului și deschiderea ușilor pentru ucrainenii care fug de război.
Astăzi, duminică, Ambasada Rusiei în Israel a anunțat că ambasadorul Alexander Ben-Zvi a discutat la Moscova cu ministrul adjunct de externe rus Mihail Bogdanov despre „problemele actuale ale relațiilor bilaterale și despre situația umanitară din Ucraina”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: