Israel: Henry Herșcovici, supraviețuitor al masacrului de la Munchen, originar din România, a murit

Henry Herșcovici, originar din România, unul dintre supraviețuitorii dezastrului de la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, a murit sâmbătă seara, la vârsta de 95 de ani.

Herșcovici, un atlet exemplar, a reprezentat Israelul la Jocurile Olimpice din 1968 din Mexico City și la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, unde a condus delegația ca purtător al drapelului israelian la ceremonia de deschidere a Jocurilor.
El a fost unul dintre supraviețuitorii teribilului masacru de la Munchen, în care au murit 11 membri ai echipei.
De asemenea, Herșcovici a fost campion asiatic la tir cu arcul în 1967, la Jocurile din Japonia.
Văduva sa, Sadi Herșcovici , este un arbitru internațional de gimnastică care a oficiat la două ediții ale Jocurilor Olimpice: Los Angeles 1984 și Seul 1988.
Herșcovici a lăsat în urmă două fiice și patru nepoți.
Înmormântarea lui Henry Herșcovici va avea loc astăzi, duminică (13.3.2022), la ora 12:30, la Cimitirul Yarkon, Poarta Petah Tikva.
Shiva (amintirea celui decedat) va avea loc la domiciliul defunctului, pe strada Kaplan nr. 9 din Petah Tikva.
Henry Herșcovici provenea dintr-o familie de ceasornicari ale căror abilități erau atât de renumite încât produsele lor au fost căutate de membrii familiei regale a României natale. Cealaltă pasiune a lui Henry a fost tirul sportiv, o dragoste pe care a putut să o urmeze în timp ce era ofițer în Armata Română.
Cu toate acestea, antisemitismul și politica din țara natală i-au limitat oportunitățile de a concura la nivel internațional, așa că, în 1965, s-a stabilit în Israel și a început să concureze pentru echipa națională. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: