Ierusalim: În urma unui atac cibernetic, site-urile guvernului israelian au fost dezactivate / Cel mai mare atac cibernetic împotriva Israelului până în prezen

O serie de site-uri web ale guvernului israelian s-au blocat în această seară (luni), în ceea ce oficialii suspectează că ar fi fost un atac comis de hackeri iranieni.

Potrivit unui raport Haaretz, a fost declarată starea de urgență în cadrul sistemului de apărare, iar sediul național de cibernetică a fost însărcinat să determine amploarea daunelor aduse securității Israelului.
Printre site-urile guvernamentale doborâte în timpul atacului s-au numărat: Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Ministerul Protecției Sociale și biroul premierului.
Activitatea site-urilor a fost reluată după mai bine de o oră.
“În ultimele ore, a fost identificat un atac cibernetic asupra unui furnizor de comunicații. Ca urmare a acestui atac, accesul la o serie de site-uri web, inclusiv site-uri guvernamentale, a fost refuzat pentru o scurtă perioadă de timp. În prezent, toate site-urile au revenit la capacitate maximă”, se arată într-un comunicat al sistemului național de apărare cibernetică.
O sursă din cadrul instituției de apărare a declarat că acesta a fost cel mai mare atac cibernetic desfășurat împotriva Israelului până în prezent.
În acest moment, o organizație mare sau un stat inamic sunt suspecții probabili ai atacului. Unitatea de apărare cibernetică asistă în prezent la anchetă.
Ministrul Comunicațiilor, Yoaz Handel, efectuează, de asemenea, o evaluare detaliată a situației. (Anima News)

Lasă un răspuns