ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

O nouă tulpină COVID-19 a fost descoperită în Israel // Temeri privind un nou val de infecții

Oficialii departamentului de sănătate au declarat că o nouă variantă a virusului COVID, denumită neoficial „Delacron”, datorită combinației dintre mutațiile Delta și Omicron, a fost detectată în Israel.

Oficialii se tem că această tulpină ar putea provoca un nou val de infecții, care poate genera un posibil lockdown.
Organizația Mondială a Sănătății declarase anterior că noua variantă a fost limitată la un număr mic de cazuri în Franța, Olanda și Danemarca.
Potrivit rapoartelor, oamenii de știință nu au prea multe informații cu privire la noua variantă, cum ar fi cât de ușor se răspândește și dacă provoacă boli grave.
Oficialii din domeniul sănătății din Israel sunt foarte îngrijorați de creșterea coeficientului de infectare, iar responsabilul cu problema coronavirusului, profesorul Salman Zarka, a avertizat în cadrul unor discuții interne cu privire la un al șaselea val de infecții cu COVID-19.
Sâmbătă, aproape 4.000 de cazuri pozitive au fost depistate în Israel, iar coeficientul de infectare a crescut la 0,87.
Channel 12 News a raportat duminică că sursa probabilă a creșterii coeficientului de infectare a fost legată de focarele din căminele de bătrâni și de neglijență în urma încheierii percepute a celui de-al cincilea val de virus.
„COVID-19 este foarte viu”, a avertizat Zarka, precizând că se fac eforturi pentru a limita focarele din căminele de bătrâni prin distribuirea de teste antigenice la domiciliu, teste PCR săptămânale și investigații epidemiologice.
Săptămâna viitoare va fi critică și va fi monitorizat numărul de pacienți în stare gravă, a continuat el. „Dacă vom observa o creștere, din păcate va trebui să ne cântărim din nou opțiunile”.
Un raport publicat în revista de cercetare medicală WebMD susținea că oamenii de știință nu se așteaptă ca COVID-19 să dispară în viitorul apropiat.
„Din nefericire, ne așteptăm să vedem recombinări pentru că asta fac virusurile, se schimbă în timp”, a declarat Van Kerkhove, responsabilul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, citat în raport.
„Observăm un nivel foarte intens de circulație. Vedem că acest virus infectează animale, cu posibilitatea de a infecta din nou oamenii. Deci, din nou, pandemia este departe de a se fi încheiat”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: