ISRAELMAGAZINRELIGIE

Israel: Cel puțin 600.000 de persoane sunt așteptate la funeraliile rabinului Haim Kanievski

Cel puțin 600.000 de persoane sunt așteptate să participe la funeraliile rabinului Haim Kanievsky în Bnei Brak, în apropiere de Tel Aviv, duminică, începând cu ora 11.00, a anunțat poliția israeliană.

Principalele autostrăzi din centrul țării, precum și intrarea și ieșirea din Bnei Brak, vor fi blocate pe tot parcursul zilei.
Autostrada 4, care traversează întreaga regiune Gush Dan, va fi închisă parțial începând cu ora locală șapte dimineața, iar secțiunea blocată a autostrăzii va fi folosită de poliție ca terminal de autobuz pentru israelienii care intră și ies din Bnei Brak.
De asemenea, se așteaptă ca traficul să fie perturbat pe autostrăzile 2, 5 și 6 pe tot parcursul zilei de duminică.
Se așteaptă ca numărul de participanți să fie similar cu cel de la funeraliile fostului rabin șef sefard Ovadia Yosef și lider spiritual al partidului Shas din 2013, la care au participat aproximativ 850.000 de persoane.
Poliția israeliană a anunțat că aproximativ 3.000 de ofițeri vor fi desfășurați pentru a asigura securitatea evenimentului, despre care ministrul Securității Publice, Omer Bar Lev, a declarat că va fi “de o amploare fără precedent”.
Forțele de securitate se tem de o debandadă precum cea care a avut loc în timpul unui pelerinaj la Muntele Meron în aprilie 2021.
“Acesta este un eveniment național, unul dintre cele mai mari pe care le-a văzut țara până acum. Obiectivul poliției israeliene este de a se asigura că înmormântarea se desfășoară fără probleme și că fiecare israelian care dorește să îi prezinte omagiile rabinului o poate face în siguranță”, a declarat Kobi Shabtai, șeful poliției.
Veneratul rabin, considerat liderul generației în societatea haredi (ultraortodoxă), a murit vineri la vârsta de 94 de ani, după încercări nereușite de resuscitare din partea salvatorilor de la United Hatzalah.
În ciuda legii evreiești care stipulează că se obișnuiește ca decedatul să fie înmormântat de preferință în aceeași zi, autoritățile rabinice au decis să amâne înmormântarea lui Haim Kanievsky până duminică. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d