ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Războiul din Ucraina: Rusia a folosit o nouă armă – racheta supersonică ‘Kinegal’, ucigând zeci de soldați ucraineni

Armata rusă a folosit racheta supersonică Kinegal Kh-47M2 pentru prima dată în război vineri, 18 martie, lovind un depozit subteran de muniții ucrainene din Delyatyn, la aproximativ 300 km nord-vest de capitala Kiev.

Racheta este capabilă să transporte un focos nuclear cu o rază de acțiune de 1.000 km și zboară cu o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului. Racheta echipată cu dispozitive de bruiaj radar zboară la o altitudine atât de joasă încât mijloacele de detectare a rachetei nu o pot detecta, și, într-adevăr, nimeni nu poate ști dacă racheta a fost lansată sau dacă a zburat spre țintă până când nu explodează.
Un oficial militar ucrainean a confirmat că forțele rusești au lovit ieri (vineri) un depozit de muniții din orașul Dalyatan, în regiunea Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei. La începutul zilei, rușii au declarat că pagubele produse la același depozit au fost cauzate de o rachetă sol-sol supersonică Kinegal, care nu a fost niciodată folosită în mod operațional până în prezent. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: