ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIUCRAINA

Ucraina: Operațiuni de salvare în Mykolayev, zeci de morți pe un sit militar

Operațiuni de salvare au avut loc sâmbătă,în regiunea Mykolayev din sudul Ucrainei, la locul unde a fost lansată o rachetă asupra unei cazărmi militare, a declarat guvernatorul regional Vitaly Kim.

Zeci de soldați au fost uciși în atacul forțelor ruse de vineri, a relatat ziarul suedez Expressen.
Potrivit sursei, în jurul orei locale 6.00, „două avioane de luptă rusești au lansat șase bombe”, distrugând mai multe clădiri din cazarmă.
Rușii „au efectuat în mod laș lovituri cu rachete împotriva soldaților care dormeau. O operațiune de salvare este încă în curs de desfășurare”, a declarat guvernatorul regional din Mykolayev într-o înregistrare video postată pe Facebook.
Kim a declarat pe Telegram că nu este încă în măsură să ofere informații precise despre numărul de morți, în așteptarea datelor oficiale.
Salvatorii prezenți la fața locului au folosit lopeți și mâinile goale pentru a elibera supraviețuitorii din dărâmăturile clădirilor, potrivit cotidianului suedez.
„Din cei aproximativ 200 de soldați care dormeau acolo, cred că aproximativ 90% nu au supraviețuit”, a deplâns unul dintre supraviețuitori, Serhil, în vârstă de 54 de ani, citat de ziar.
„Sticla a zburat peste tot. M-am rugat la Dumnezeu să am timp să mă pun la adăpost înainte să vină alte bombe. Întotdeauna sunt mai multe bombe”, a declarat Nikita, un soldat ucrainean în vârstă de 22 de ani, pentru Expressen.
Mykolayev, un oraș situat în sudul Mării Negre, este o țintă strategică pentru forțele terestre rusești care urmăresc să captureze al treilea oraș ca mărime din Ucraina, Odessa, care se află mai la vest de-a lungul coastei.
Sâmbătă, președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a cerut discuții cu omologul său rus, Vladimir Putin.
„Este momentul să ne întâlnim, să discutăm, este momentul să reînnoim integritatea teritorială și corectitudinea pentru Ucraina”, a declarat Zelensky într-o înregistrare video postată pe Facebook. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: