ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINRELIGIE

Israel / Bnei Brak: Sute de mii de oameni la înmormântarea rabinului Haim Kanievsky (VIDEO)

Funeraliile rabinului Haim Kanievsky, un important lider ultraortodox care a murit vineri la vârsta de 94 de ani, au început duminică la Bnei Brak, la casa rabinului și se vor încheia la cimitirul Zihron Meir din localitate.

Potrivit Canalului 12, au fost prezente aproximativ 750.000 de persoane. Zeci de școli și autostrăzi au fost închise pentru funeralii.

Autoritățile au avertizat împotriva aglomerației și a debandadei la acest eveniment, temându-se că oamenii ar putea fi răniți sau uciși.
Conform autorităților, cel puțin 50 de persoane au fost tratate la fața loculuit, iar patru au fost transportate la spital.
Aproximativ 3.000 de polițiști au fost desfășurați în jurul evenimentului, iar poliția recomandă oamenilor să evite deplasările inutile în zona centrală a Israelului.
„Nu vă mișcați, vă rog, nu vă mai mișcați”, a spus un polițist prin difuzoare, în imaginile difuzate de Canalul 12 al televiziunii israeliene..
„Vorbesc despre piku’h nefesh. Sunt copii mici și bătrâni. Vă rog să nu vă mai mișcați”, a spus el, referindu-se la imperativul evreiesc de a salva o viață.
Autoritățile se tem că înmormântarea s-ar putea solda cu un număr mare de victime, similar cu tragedia de la o petrecere ultraortodoxă din orașul Meron (nord), în 2021, soldată cu 45 de morți și 150 de răniți, cel mai grav dezastru civil din istoria Israelului.
Rabinul Yitzchok Zilberstein, în vârstă de 88 de ani, a rostit primul elogiu pentru Kanievsky, cumnatul său, și a adus un omagiu „unui cărturar și lider spiritual de neegalat”.
Rabinul Gershon Edelstein, în vârstă de 98 de ani, care era considerat succesorul lui Kanievsky, a ținut și el un discurs elogios, transmis, evident, prin difuzoare, dintr-o altă locație.
„Un om este evaluat în raport cu întreaga națiune. Dumnezeu Atotputernicul îl ia pe omul care este evaluat pentru a ispăși pentru poporul lui Israel”, a spus Zilberstein.
Rabinul Edelstein a spus că nimeni nu poate egala nivelul de influență al lui Kanievsky „nici aici, nici în altă parte în lume”.
După câteva discursuri, poliția le-a cerut tuturor celor prezenți să părăsească străzile și să meargă la casele din apropiere pentru a permite cortegiului funerar să se îndrepte spre cimitir. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: