Mii de sirieni recrutați de Rusia pentru a lupta în Ucraina, afirmă un ONG

Rusia a întocmit liste cu 40.000 de luptători din armata siriană și din milițiile aliate, gata să fie desfășurați în Ucraina, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Kremlinul a anunțat lcă voluntarii, inclusiv cei din Siria, sunt bineveniți să lupte alături de armata rusă în Ucraina.
Potrivit OSDH, ofițerii ruși, în coordonare cu armata siriană și milițiile aliate, au deschis birouri de recrutare în zonele deținute de regimul de la Damasc.
“Mai mult de 40.000 de sirieni s-au înrolat până acum pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina”, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului OSDH, cu sediul în Marea Britanie, care are o rețea extinsă de surse în Siria.
Ofițerii ruși, desfășurați în Siria în cadrul intervenției Moscovei din 2015 pentru a sprijini regimul de la Damasc, au aprobat 22.000 dintre acestea, potrivit lui Abdel Rahman.
Acești combatanți provin fie din unitățile regulate ale armatei siriene, fie din miliții pro-regim antrenate de ruși cu experiență de luptă în zonele urbane, potrivit OSDH.
Într-o țară în care soldații câștigă între 13 și 32 de euro pe lună, Rusia le promite un salariu de 1.100 de dolari (1.000 de euro) pentru a lupta în Ucraina, potrivit Observatorului.
De asemenea, aceștia au dreptul la 7.700 de dolari ca despăgubire pentru răni, în timp ce familiile lor vor primi 16.500 de dolari dacă mor în luptă, potrivit aceleiași surse.
Cel puțin alți 18.000 de oameni vor fi plasați sub auspiciile nebuloasei Wagner Group, o companie paramilitară privată rusă cu legături cu Kremlinul, a declarat OSDH, adăugând că nu a văzut încă niciun recrut sirian plecând în Ucraina.
Un oficial guvernamental sirian a negat existența campaniei de recrutare.
“Până în prezent, niciun nume nu a fost înregistrat, niciun soldat nu este înregistrat și nimeni nu a plecat în Rusia pentru a lupta în Ucraina”, a declarat pentru AFP Omar Rahmoun de la Comitetul de Reconciliere Națională.
Mercenarii sirieni au luptat deja în Libia și în enclava caucaziană Nagorno-Karabah.
Tacticile de război adoptate de Rusia în Ucraina se aseamănă cu cele încercate de ani de zile de Moscova în Siria, unde rușii și-au testat majoritatea armelor. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: