ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Premierul israelian va vizita India luna viitoare pentru a comemora 30 de ani de relații

Primul ministru israelian Naftali Bennett va efectua luna viitoare o vizită oficială în India pentru a comemora 30 de ani de relații diplomatice între cele două națiuni, a anunțat biroul său.

Vizita sa oficială va începe pe 2 aprilie, premierul israelian urmând a se întâlni cu prim-ministrul indian Narendra Modi și cu alți oficiali indieni, precum și cu membri ai comunității evreiești locale.

„Sunt încântat să fac prima mea vizită oficială în India la invitația prietenului meu, premierul Modi, și împreună vom continua să deschidem calea relațiilor dintre țările noastre”, a declarat Bennett.
Conform lui: „Relația dintre cele două culturi unice ale noastre – cultura indiană și cultura evreiască – este profundă și se bazează pe o apreciere profundă și pe colaborări semnificative.

Avem multe de învățat de la indieni și asta ne străduim să facem”.
Bennett s-a angajat să extindă cooperarea „și în alte domenii, de la inovare și tehnologie, la securitate și cibernetică, la agricultură și schimbări climatice.

Bennett s-a întâlnit cu Modi în marja conferinței ONU privind clima de la Glasgow, în noiembrie anul trecut.

Deși New Delhi a recunoscut Israelul în 1950, legăturile dintre cele două națiuni au fost mult timp reci, în mare parte din cauza populației musulmane numeroase din India și a rolului țării de lider în Mișcarea Nealiniaților din timpul Războiului Rece. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: