LUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Războiul din Ucraina: Joe Biden îl avertizează pe Xi în legătură cu “consecințele” ajutorului acordat de China, Rusiei

Președintele american Joe Biden “a descris implicațiile și consecințele în cazul în care China ar oferit sprijin material Rusiei în timp ce aceasta desfășoară un atac brutal asupra orașelor și civililor ucraineni”, într-o discuție video cu omologul său chinez Xi Jinping, a anunțat Casa Albă.

Cei doi lideri și-au semnalat dorința de a “menține deschise canalele de comunicare” în timpul întâlnirii de aproape două ore, care s-a axat pe războiul din Ucraina, potrivit unui comunicat al executivului american publicat la aproape patru ore după încheierea conversației.

Biden a “detaliat”, de asemenea, sancțiunile economice și financiare dure impuse de Occident Rusiei, a insistat președinția americană, deși nu a precizat ce represalii ar urma să suporte China dacă ar oferi asistență Rusiei.
Întâlnirea mult așteptată dintre cei doi șefi de stat nu a semnalat nicio schimbare semnificativă a poziției Statelor Unite sau a Chinei, care până acum nu a condamnat sau criticat niciodată atacul Rusiei.
Xi Jinping a menținut ambiguitatea, afirmând că, conflictele militare nu sunt “în interesul nimănui” și subliniind că, “criza ucraineană (nu) este ceva ce am vrut să vedem”, potrivit unor remarci raportate de televiziunea chineză în timp ce conversația era încă în desfășurare.
De asemenea, China a cerut SUA și NATO să aibă un “dialog” cu Rusia pe tema “preocupărilor de securitate” ale Moscovei, într-o declarație a Ministerului de Externe emisă după discuție, reluând o temă dragă președintelui rus Vladimir Putin.(Anima News)

Lasă un răspuns

%d