Ucraina: Cea mai mare oțelărie din Europa a fost avariată la Mariupol

Uzina siderurgică și metalurgică Azovstal din Mariupol, una dintre cele mai mari din Europa, a fost grav avariată de bombardamente, au declarat duminică oficialii ucraineni.

“Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa este distrusă. Pierderile economice pentru Ucraina sunt imense”, a declarat deputatul Lesia Vasylenko, care a postat pe contul său de Twitter o înregistrare video în care se văd coloane groase de fum care se ridică dintr-un complex industrial.

Un alt deputat, Serhiy Taruta, a scris pe pagina sa de Facebook că forțele ruse, care asediază Mariupol, “au distrus practic fabrica”.
Directorul general al Azovstal, Enver Tskitishvili, a declarat într-un mesaj video postat pe Telegram că firma sa a luat măsuri de precauție la uzină încă de la începutul invaziei rusești, pe 24 februarie, pentru a preveni orice daune de mediu.

“Bateriile cuptorului de cocs nu mai reprezintă un pericol pentru viața locuitorilor. De asemenea, am oprit în mod corespunzător furnalele înalte”, a spus el.

“Ne vom întoarce în oraș, vom reconstrui și vom reînvia compania”, a promis el, fără a preciza amploarea pagubelor. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: