Washingtonul este pregătit pentru “decizii dure” în vederea limitării programului nuclear iranian (media)

Administrația Biden este pregătită să ia “decizii dure” pentru a impune restricții asupra programului nuclear iranian, a declarat un oficial al Departamentului de Stat al SUA, citat de WallaNews.

Această remarcă vine în contextul în care Israelul a îndemnat vineri Statele Unite să lase Corpul Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Iranului, pe lista neagră a “organizațiilor teroriste”, unul dintre ultimele puncte ale negocierilor privind programul nuclear iranian, potrivit Teheranului.
“Nu vom negocia în mod public și nici nu vom răspunde la acuzații privind sancțiuni pe care am fi dispuși să le eliminăm ca parte a unui acord”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA pentru site-ul de știri israelian.
“Dar suntem pregătiți să luăm decizii dure pentru a readuce programul nuclear iranian la restricțiile la care a fost supus în cadrul JCPOA din 2015”, a spus el.
Oficialul nu a negat faptul că Statele Unite iau în considerare posibilitatea de a scoate Gărzile Revoluționare de pe lista teroriștilor în schimbul angajamentului iranian față de tratat.
Un program nuclear iranian scutit de restricții, așa cum a fost din 2018, “a dus la o escaladare a crizei atomice”, a declarat sursa citată.
“Acest lucru nu a făcut decât să sporească amenințările la adresa cetățenilor americani, a intereselor americane și a partenerilor americani din Orientul Mijlociu”, a subliniat el.
Acesta a declarat că SUA și Israelul au un interes “comun” ca Iranul să nu aibă arme nucleare. “Am spus clar că o revenire reciprocă la acordul nuclear este cea mai bună cale diplomatică pentru a atinge acest obiectiv”, a reiterat el.
Conform lui, ”Israelul și SUA au, de asemenea, un interes comun în reducerea agresiunii iraniene în regiune care nu este direct legată de problema nucleară, cum ar fi sprijinul pentru terorism”.
“Iar în contextul unei eventuale reveniri la JCPOA, SUA vor continua să folosească în mod agresiv instrumentele pe care le au la dispoziție pentru a aborda această problemă și pentru a opri în mod specific Garda Revoluționară, în coordonare cu aliații noștri din Orientul Mijlociu”, a adăugat el. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: