ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZINROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIA

România: PNL Diaspora are un nou președinte: Europarlamentarul Rareș Bogdan / Ovidiu Burdușa: ”Astăzi această organizație începe o nouă etapă! Succes, Rareș Bogdan!”

Astăzi, marți, Biroul Executiv al PNL l-a ales, în unanimitate, pe europarlamentarul Rareș Bogdan în funcția de președinte al organizației PNL Diaspora.

Rareș Bogdan îl înlocuiește din funcția pe Viorel Badea, un apropiat al fostului președinte Ludovic Orban, pe care l-a susținut în alegeri împotriva lui Florin Cîțu.
Reamintim că în afara României trăiesc și muncesc milioane de români, ale căror voturi, atât la alegerile prezidențiale cât și la europarlamentare, au fost foarte importante.
Luând cuvântul astăzi în ședința BEx a PNL, Rareș Bogdan a spus: ”Ne așteptăm la 1 milion de voturi exprimate în diaspora, la următoarele alegeri prezidențiale și europarlamentare. Ne așteptăm la un scor mare”.
Numirea lui Rareș Bogdan vine ca urmare a faptului că alegerile de anul trecut din PNL Diaspora au fost contestate, iar Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL le-a dat dreptate contestatarilor. În consecință, Biroul Executiv a constatat că organizația nu mai are conducere și a numit un nou președinte.
Ovidiu Burdușa, fost consilier județean PNL Vrancea și fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a declarat pentru ”Actualitatea vrânceană”:

”Dl Bogdan cunoaște organizația noastră încă din campania pentru alegerile europarlamentare din mai 2019 când a deschis lista.
A fost in toate țările importante alături de noi, a fost prezent și asta vara in timpul campaniei interne alături de domnii Robert Sighiartau și Florin Roman.
Astăzi această organizație începe o nouă etapă!
Avem nevoie de reconstrucție in perspectiva alegerilor din 2024 când într-un singur an vom avea toate cele 4 tipuri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și alegerea președintelui.
Timpul trece foarte repede, peste doi ani o sa fim in precampania pentru alegerile europarlamentare.
Miza este uriașă, in diaspora se pun in joc peste 1 milion de voturi care in ecuația finala vor conta enorm. Diaspora poate contribui enorm,poate pune o presiune considerabilă și la alegerile locale și chiar poate trimite candidati pe listele de consilieri locali, municipali sau județeni. Succes, Rareș Bogdan!”.

După alegerea sa la conducerea PNL Diaspora, Rareș Bogdan a anunţă că are de gând să reconstruiască această filială. El a explicat, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, ce vrea să facă, mai exact, în acest sens.

„Din păcate, nu am acordat suficientă atenţia în ultimii doi ani de zile unuia dintre cele mai importante bazine electorale şi unora dintre cei mai activi cetăţeni români, cei din diaspora. Avem 1,5 milioane de români în Italia, 1 milion în Spania, 800.000 în Germania şi Marea Britanie, peste 600.000 în Franţa, la care se adaugă şi alte comunităţi. În Bruxelles, spre exemplu, sunt peste 100.000 români, în Austria sunt 250.000. Sunt oameni care muncesc acolo, care îşi cresc copiii acolo, dar care se gândesc la România şi fac investiţii aici, pentru că nu îşi văd bătrâneţile departe de România. Sunt interesaţi de bunul mers al lucrurilor de aici, sunt interesaţi să aibă aceleaşi servicii medicale, în şcoli sau aceleaşi străzi ca în Spania, Italia, Marea Britanie”.

”Vom încerca să revitalizăm PNL Diaspora prin acordarea unei atenţii mai mari liderilor de comunităţi locale, care sunt foarte importanţi. Ei nu sunt numiţi de cineva, ci sunt oameni care au câştigat respectul comunităţii şi care sunt extrem de interesaţi de modul în care se mişcă România şi spre ce se îndreaptă România.
Eu voi face un turneu în toate ţările, mă voi întâlni cu organizaţiile de acolo, voi încerca să atrag noi membri spre organizaţiile noastre şi să înfiinţăm unele noi în oraşe cheie unde sunt mii, zeci de mii de români. De asemenea, vreau să îi conectez cât mai mult la problematica internă, pentru a veni cu expertiza lor. Am un proiect major pentru reconstrucţia acestei filiale, care a fost cheie în alegerile prezidenţiale din 2014 şi 2019, dar şi la alegerile noastre europarlamentare din 2019, câştigate. Am luat 350.000 de voturi din diaspora, mai mult decât la Cluj, Iaşi sau Timişoara”, a declarat Rareş Bogdan pentru DC NEWS.

”Am o deplasare în Franţa, voi vorbi cu ministrul de interne despre problemele tiriştilor români din parcări. Eu am fost raportor în Comisia PETI, cu privire la atacurile din acele parcări. Voi participa la congresul Partidului Popular European din Spania. Am relaţii foarte buni cu diverşi şefi de delegaţii, foşti miniştri, actuali premieri, vicecancelari, care au fost colegi cu mine în Parlamentul European în primii doi ani. Lucrul ăsta mă va ajuta pentru a încerca să îi ajut pe românii din acele zone”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Liberalii din străinătate așteaptă, acum, o revitalizare a organizațiilor PNL din Europa și din celelalte colțuri ale lumii. (Nando Mario Varga, Daniela Dragne, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: